info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türk Böbrek Vakfı’nın Eğitim Projesi Tekirdağ’da

Türk Böbrek Vakfı Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalıyor.Türk Böbrek Vakfı’nın 2013 Mart Ayında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile başlattığı “Aşırı Tuz ve Şeker Tüketiminin Zararları İle Sağlıklı Bir Yaşam İçin Beslenme Ve Hayat Tarzı Önerileri” Eğitim Projesi Tekirdağ’da da hayata geçiriliyor.

“DİĞER İLLER İÇİN DE HAREKETE GEÇİRDİ”
 
Aşırı tuz, şeker  tüketimine ve obeziteye bağlı olarak gelişen hastalıklar her yıl önemli bir oranda  artış gösteriyor. Hastalıkların önüne geçmek ise farkındalık ve beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesinden geçiyor. Bu noktadan hareket eden  Türk Böbrek Vakfı  sağlıklı gelecek nesiler için, okullara yönelik eğitim projesini ilk olarak  İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile başlatmıştı. İstanbul’da bulunan ilk ve orta dereceli okullarda verilen eğitimlere öğrencilerin yanısıra öğretmen ve veliler de büyük ilgi göstermişti. İstanbul’da yapılan ve devam eden çalışmaların büyük oranda bir farkındalık yaratması, Türk Böbrek Vakfı’nı diğer iller için de harekete geçirdi.
 
PROTOKOL BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR
 
İstanbul’un ardından Tekirdağ’da yürütülecek olan proje için Türk Böbrek Vakfı Başkanı ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü biraraya gelecek. “Tekirdağ il genelinde sürdürülecek çalışma için, Türkiye’nin diğer illerine de model olması ve Milli Eğitim Bakanlığının bu konuda bir eğitim müfredatı düzenlemesi hedefleniyor. Böbrek hastalıklarının en önemli nedenlerini oluşturan hipertansiyon ve diyabetin önlenebilmesi için geliştirilen projenin protokol imza töreninin” önemine yer verilen açıklamanın sonunda törenin, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler’in makamında, Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk ve yöneticilerin katılımı ile gerçekleştirileceği de kaydedildi.
 
PROTOKOL İMZA TÖRENİ İÇİN;
 
Yer : Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü – Tekirdağ Valiliği Hükümet Konağı – Merkez/TEKİRDAĞ
Tarih : 12 Aralık 2013 Perşembe
Saat: 14:30.