info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tümkasderden Örnek Çalışmalar

Kısa süre önce kurulan Tüm Kastamonulular Derneği (TÜMKASDER), yeni bir başarıya imza atmaya hazırlanıyor.

Yakın bir süre önce Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bir grup Kastamonulu işadamı, esnaf ve dernek başkanı tarafından kurulan Tüm Kastamonulular Derneği (TÜMKASDER), kısa sürede birçok başarılı sosyal projeye imza atarak sesini duyurdu.
 
Genel Merkezi Çorlu’da bulunan ve Genel Başkanlığını Kastamonulu Murat Çalık’ın yürüttüğü TÜMKASDER, bu kez de Çorlu’daki yoksul aileler için İftar Aşevi projesini uygulamaya geçiriyor.
 
Tüm Kastamonulular Derneği (TÜMKASDER) Genel Başkanı Murat Çalık, “Oruçlarını açmak için evinde iftar yemeği olmayan, yardıma muhtaç kardeşlerimiz için herkesi TÜMKASDER İftar Aşevi’ne davet ediyoruz” dedi.
 
Genel Başkan Çalık, şunları kaydetti: “Peygamberimiz ‘Ramazan ayında kim helal kazancından, bir oruçluya iftar ettirirse, Ramazan’ın bütün gecelerinde Melekler ona dua eder’ buyurmuşlardır. TÜMKASDER Ailesi olarak, ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin umudu haline gelen Ramazan-ı Şerif’te, günlük 300 kişilik bir Aşevi kuruyoruz. Yetkililerimiz nezaretinde yetim, dul, hasta, öğrenci, çaresiz ve yoksul kardeşlerimize Ramazan ayı boyunca değerli hayır sahibi kardeşlerimizle beraber bu hizmeti sunmayı arzu ediyoruz”
 
Evlerinde iftarlarını açacak yemek bulamayan, ihtiyaç sahibi ailelerin, yanlarında getirdikleri tencere, kova, hatta poşetler ile çorba, yemek gibi ikramları aşevlerinden alıp evlerine götürdüğüne şahit olduklarını belirten Çalık, “İçler acısı bu yemek dağıtımında, boya kutusu ile de yemek almaya gelenleri gördüğümüz gibi birçok aile yemek kalmadığı için üzgün bir durumda geriye dönmektedirler. Bu kardeşlerimizin iftar yemeğini TÜMKASDER olarak üstlenmek üzere günlük 300 kişiye hayır sahibi dostlarımızla ulaşabileceğimize yürekten inanıyoruz” açıklamasında bulundu. Çalık açıklamasında, “TÜMKASDER Ailesi olarak Yoksul Kardeşlerimizin İftar Sofrasını Beraber Kuralım Projesinde sadece vesile olmak isteyen Derneğimizin tek amacı, her gün üç farklı çeşit yemekten oluşan bu projede, bir tabak yemeğe muhtaç ailelere ulaşmaktır. Bu Hayır Kervanında bay, bayan dostlarımızın ve dostlarınızın, yine işadamlarımızın, esnaflarımızın ve tüm hayırsever kardeşlerimizin (0532) 370 43 43 veya (0282) 653 50 37 numaralı telefonlardan irtibata geçmelerini istiyoruz. Doğru ailelerin, ‘Elhamdülillah, bugün de iftarda karnımızı doyurduk, verenlerden ve vesile olanlardan Allah Razı Olsun’ Dualarından da eksik kalmayacağınızı bilmenizi isteriz” dedi.