İğneada Resort Otel de yapılan toplantıya 43 Belediye Başkanı katıldı. Trakyakent Başkanı ve Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Türkiye nin Avrupa kapısı olarak bilinen Trakya bölgesinin, sanayi eğitimi ve ekonomisi ile ön plana çıktığını belirtti. Deniz ile sınırı olan bu bölgenin, çağdaş yaşamı ve kentsel sorunları göz önünde bulunduran belediyecilik anlayışı sayesinde son yıllarda adından sez ettirdiğini ifade eden Tekirdağ Belediye Başkanı Dalgıç, şöyle devam etti: "Amacımız, Trakyakent i yeni dönemde daha aktif ulusal ve uluslar arası çalışmaları önemseyen bölge Belediye Birlikleri ile uyumlu çalışan üye belediyelerin kendi personel ve idari yapıları ile çözemedikleri sorunlarının çözmeye yönelik çalışma programlarını gerçekleştiren adını Türkiye de ve Avrupa da sürekli başarılı çalışmaları ile duyuran öncü bir belediyeler birliği haline getirmektir."
Tekirdağ Belediye Başkanı Dalgıç, toplantıda, üye Belediye Başkanları, Başkan yardımcıları ve meclis üyelerine "Zaman yönetimi" ile "Hitabet sanatı" konulu seminer verileceğini kaydetti. İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık da Trakyakent e üye Belediye Başkan, Başkan yardımcıları ve meclis üyelerini Beldelerinde ağırlamaktan şeref duyduğunu söyledi.
İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık, İğneada nın 20 kilometreyi aşan uzunlukta bir kumsala sahip olduğunu, koruma altındaki yedi gölü, oksijen çadırından farksız havası, zengin doğası longoz ormanları ve bünyesinde sakladığı sürprizlerle Trakya bölgesinin en önemli turizm bölgesi olduğunu vurguladı.
İğneada Belediye Başkanı Işık, "Koruma altındaki Erikli, Mert, Hamam, Pedina, Saka ve Ramana isimleri ile anılan bu yedi gölde sazan, kızılkanat, kefal, levrek, ilerya gibi balık türleri yaşaşıyor. Yöremizde balıkçılık oldukça gelişmiştir. Doğal liman olarak kuzey rüzgârlarına kapalı yaz aylarında genellikle sakin ve dalgasızdır.
Çevredeki dağlardan nehirler aracılığı ile alüvyonlarla dolan körfezimiz göller cennetine dönüşmüş olup yabani kuşlar için doğal barınak haline gelmiştir" dedi.