info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.1155
Dolar Satış
:
34.1769
Euro Alış
:
37.0392
Euro Satış
:
37.1059
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Trakya Gazeteciler Derneği Başkanlığına Ali Soydan Seçildi.

Kısa açıklama yazınız

 

Trakya Gazeteciler Derneği’nin 10’ncu Olağan Kongresi’nde başkanlığa Ali Soydan seçildi.
Derneğin 3 dönem 9 yıldır başkanlığını yürüten Lütfü Karakaş, kongrede aday olmadığını açıklarken, 2 listenin yarıştığı seçimi Ali Soydan ve listesi kazandı.
    Derneğin Maarif Caddesi’ndeki merkezinde gerçekleştirilen 10’ncu Olağan Kongre’ye Edirne’nin yanı sıra Kırklareli,Çanakkale ve Tekirdağ ve ilçelerinden çok sayıda üye gazeteci katıldı. Kongrede divan başkanlığına Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili Yılmaz Karaca, yardımcılığına Hüsnü Saçkesen, katip üyeliklere de Şanver Oruç ve Ayşe Mutlu seçildi..
    Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili Yılmaz Karaca, yaptığı konuşmada, Türkiye’de Edirne’de olduğu gibi küçük yerlerde gazetecilik yapmanın çok zor olduğunu belirterek, “Vali ve Belediye Başkanı hakkında bir yazı yazsan sonra makamın önünden geçemezsin. Anadolu’da bu onurlu mesleği sürdürüyorlar. Anadolu basını yaygın basından daha çok satıyor. TGF tarafından, gazetelerin valilik elinden alınıp Basın İlan Kurumu bünyesinde olması için çalışmalar yürütülüyor. TGF, bu çalışmaların da sonuçlarını almaya başladı. Basın İlan Kurumunun12 olan şubesi bugün 32’dir. Yakında bu rakam 52 olacaktır. Resmi ilanla yaşamaya çalışan gazeteler bitecektir. Özel sektörden gerekli desteği almalıdırlar” diye konuştu.
    Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran da dünyada bir ülkenin gelişmesi için basının çok önemli olduğunu anlatarak, “Toplumun gelişmesinde basın söz sahibidir. Basın bağımsız olmalıdır. Basın milletimizin bütünleyicisidir” dedi.
    CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan ise, hukukun herkese lazım olduğunu belirterek, “Basında bir gün herkese lazım olabilir. Basında hukuk gibi doğru, tarafsız, adil ve eşitlikçi olmalıdır. Birileriyle kişisel sorunlarınız olabilir ama bunu mesleğe yansıtmamalısınız. Gazeteciler kamuoyu adına görev yapıyor. Ülkemizde basılmamış kitaptan yargılanan gazeteciler var. Tutuklu gazeteciler var. Gazeteciler özgür değil” dedi.
Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Lütfü Karakaş, görevde kaldığı 9 yıl boyunca yaptıklarını anlatarak, “Derneği bisküvi kutusu içinde aldık. Ama şuan geldiği noktayı herkes görmektedir” dedi.
    Trakya Gazeteciler Derneği Başkanlığı’na aday olan Gönül Uyanıktır, gazetecilerin sorunlarının çözümü için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi. Diğer başkan adayı  Ali Soydan da, eski çekişmelere son vereceklerini anlatarak, “Senin adamın, onun adamı olmayacak. Gazetecilerin sorunlarına çözüm arayacağız” dedi.
    Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. 106 üyenin oy kullandığı seçimde 87 geçerli oyun 67’sini alan Ali Soydan, Trakya Gazeteciler Derneği başkanlığına seçildi. Diğer aday Gönül Uyanıktır da 20 oy aldı.  
Genel kurula Tekirdağ’dan Demokrat Gazetesinden Murat Tanker, Batı Yakası Gazetesinden Şerif  Baysalan,DHA Tekirdağ Muhabiri Ruhan Yalçın, Tekirdağ Yenihaber Gazetesinden Ersin Bilmeç,Pusula Gazetesi Özkan Dikmen,Habertrak Gazetesi Cenap Kürümoğlu, OBA ajan adına Orhan Çebi, Çerkezköy Haber Gazetesinden Şaban Kardeş, Çorlu Devrim Gazetesinden Gülgün Keçeci,Erdal Özcan,Mehmet Yirun,Hayrabolu Sesi Gazetesi İsmet Karabey Malkara Alper Eral ve Marmaraereğlisinden dernek üyeleri Gazeteciler katıldılar.Yönetim kurullarına Gülgün Keçeci, Şerif Baysalan ve Şaban Kardeş de seçildiler.