info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TEKSAD Bir Edebiyat Çınarını Ağırladı

“Trakya’nın başkenti Tekirdağ’da olmak bir onurdur”

Tekirdağ Kültür, Edebiyat ve Sanat derneği, başarı çıtasını yükseltmeyi sürdürüyor. Günden güne davetli ve üye sayısını arttıran dernek, seçici olmanın meyvelerini almaya devam ediyor. TEKSAD, Tekirdağ Kent konseyi salonunda gerçekleştirdiği 7.sanat buluşmasında Türkiye’nin tanınmış edebiyatçı yazarlarından Ahmet Türkay’ın yanı sıra, Mercan Civan, İsa Cebeci ve Rahim Recep Akdora gibi değerli edebiyatçıları misafir etti.
Ayrıca Türkiye’nin edebiyat çınarı olan yazar Ahmet Türkay’ın 70.yaş günü ve sanat jübilesini Tekirdağ’da yapması, Tekirdağ adına bir onur olarak güne damgasını vurdu. Sürpriz doğum günü pastasını görünce duygulanan Ahmet Türkay;
“Bu jübile ve doğum günü kutlamasının Trakya’nın başkenti Tekirdağ’da yapılmasından son derece sevinçli, mutluyum. Bana bu erinci, gönenci yaşatan Tekirdağ Edebiyat, Kültür ve Sanat derneğine, onun başkanı arkadaşım, dostum Celal Çalık’a, bu etkinliği onurlandıran siz sayın katılımcılara, sımsıcak, en içten teşekkürlerimi sunuyorum.
Sevgili Celal Çalık, bu etkinliğin İstanbul’da yapılmasını önermişti.
Usulcacık, için için yanan Trakya sevgisi, etkinliğin Tekirdağ’da gerçekleştirilmesini üsteleyecek denli gönlümde genişledi. Peki, beni Trakya’ya çeken üstü örtülü o sevgi gücünü nereden alıyordu? Burnuma burcu burcu kokan yurtsama özleminden mi?
Beni Trakya’ya bağlayan, Trakya insanının bir yanıyla hep balkanlı kalması, çağdaşlıkta, uygarlıkta sınır tanımaması, özverili, ölçüsüz bir sevgiyle yurdunu sevmesi üşüyen yüzünü burada ısıtmak için Bulgaristan topraklarından kopup gelen tanıdık poyrazlarda memleket kokusu arayışımdı. 
Yetmiş yaş, kişinin elinden beklentilerini, umutlarını alır. Karamsarlığı, umutsuzluğu, bir başınalığı ile baş başa bırakır. Yaşamından, hele gençliğinden bazı özel kesitleri düşünerek Sevinçleşmeye çalışır.
Çizdiğim şu yetmiş yaş tablosu, elbette ki bu kadar karamsarlık dolu, karanlık değil. Yazınsal alışkanlığımla onu biraz abarttım, sıradışılaştırdım. Siz gençliğinizi orta yaşınızı yaşar gibi, yaşlılığınızı da deli dolu yaşayabilirsiniz.
Benim gibi umutlarınız, beklentileriniz sizi bırakıp gitse bile, adamlık giyitlerinizi giyercesine iyimserliğinizi giyinip kuşanmanız bunu yapmaya yetecektir.”Dedi. 
Günün anlam ve önemine değinen TEKSAD başkanı Celal Çalık, “Türkiye’ye mal olmuş başta Ahmet Türkay olmak üzere birçok değerli sanat insanını ağırlamanın onuru ve gururunu yaşıyoruz. Ayrıca bu kadar yüksek katılımlı bir etkinliğe destek veren tüm dernek üyelerimiz ve misafirlerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Gelecekte daha iyi ve daha çok katılımlı ve güzel organizasyonlara imza atacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”Dedi. Ardından üyelerin şiir ve müzik dinletilerine geçildi. Ozan Tekfuri ve yazar, konservatuvar mezunu Emine Sonal’ın muhteşem Tekirdağ türküsüyle yaptığı düet güne damgasını vurdu. 
Program, teşekkür belgesi, plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.