Tekirdağ Büyükşehir sınırlarında bulunan ÇÖLYAK hastalarını bir araya toplamak, GLUTEN adlı bir protein maddesi nedeniyle adeta aç kalan hastaların isteklerinin ve gıda temininin sağlanması için mücadele eden Ressam Bahar Ayşegül Yılmaz ve Burcu Çavuşoğlu, büyük bir mücadele sonunda bu hastaları bir dernek çatısı atında toplama başarısını gösterdi.
Tekirdağ Büyükşehir belediyesi Kent konseyi toplantı salonunda başkan Ali Işıkgör’ün büyük desteği ile bir araya gelen hastalar, bir tanışma toplantısı gerçekleştirdi.
Açılış konuşmasını yapan Bahar Ayşegül Yılmaz;“Bugün sizleri Tekirdağ’ın ilçelerinden buralara kadar yorduk. Gayemiz, hep birlikte tek yürek olup tanışmak, kaynaşmak, birbirimize güvenmek, yaptığımız işe gönülden inanarak, yolumuza çıkan dikenlere rağmen, hiç pes etmeden sesimizi geniş kitlelere duyurmak, yaralarımızı birlikte sarmak, yol arkadaşlığı yaparak derneğimizi kurma çabası içinde bulunmaktır. Bu yolda bizden desteğini esirgemeyen Büyükşehir ve Süleymanpaşa belediyelerine, Kent konseyi başkanı Ali Işıkgör’e, Büyükşehir belediye çalışanı Selen Hanıma ve basın mensuplarına teşekkür ederim” Dedi.
Ardından söz alan Burcu Çavuşoğlu, “ Birlikte uzun bir yol kat edeceğiz. Bundan sonra hep birlikte el ele çok güzel günlere adım atacağımızı umuyorum. Bize bu konuda yardımcı olan ve destekleyen Tekirdağ belediye başkanımız, Süleymanpaşa belediyesi, bizi burada toplayan Bahar hanıma, basın mensubu arkadaşımıza teşekkür ediyoruz. Her şeyin çok güzel olacağına inanıyor ve bu yolda hep birlikte sonsuza kadar yürümeyi düşünüyorum, sizlerden de desteğinizi esirgememenizi istiyorum.”Dedi.
ÇÖLYAK hastalarından en yaşlısından en küçüğüne kadar tamamı, glütensiz gıdaların az olduğu, olanların da çok pahalı olduğu, bir krakerin 9 lira gibi fahiş fiyatla satıldığını, bir glütensiz ekmeğin üç lira gibi fiyattan satıldığını, devletin çok az bir maddi destek sunarak ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çektiklerini ifade ederken, öğrenci hastalar, aç kalmaktan ve okul yurtlarında glütensiz yiyecek bulunmamasından şikâyet ettiler.
Devletten ve yerel yönetimlerden, glütensiz gıda fırını ve daha ucuz gıda sağlanmasını istediler.”Bize verilen üç kuruş para bir hafta yetmez, bize gıda sağlayın” dediler. Toplantı, Tekira AVM’ de bulunan Baydöner yemek salonunda glütensiz yemek ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.