Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay ‘1 Nisan günü’ basınla yaptığı toplantıda, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin 1.Yılında gerçekleştiremediği, fakat vaad ettiği projelere yönelik bilgilendirmede bulundu.
Akçay, ‘Tekirdağ, Büyükşehir olalı tam bir yıl oldu. 1 yılda şehrimizde ne değişti bunu bir sorgulayalım. Öncelikle Sn.Kadir Albayrak’ın seçim beyannamelerinden birkaçını hatırlatarak sözlerimize başlamak isterim.
Proje numarası 15 olan ve SU ZENGİNİ BÜYÜK TEKİRDAĞ başlıklı projede Büyük Tekirdağ su zengini olacak! Su kaynaklarının zenginleştirilmesi konusuna öncelik verilecek! Yer altı kaynakları korunacak! diye vaad edilirken resimde de görüldüğü üzere çeşmelerimizden mikrop akıyor. Bırakın yer altı kaynaklarını hazır su depolarındaki suyu klorlamaktan aciz bir yönetim anlayışıyla karşılaşmış olup çok sayıda insanımızın zehirlenmesine kadar giden bir süreci hep birlikte yaşadık.
Proje numarası 17 olan Büyükşehir'in dört bir köşesinde sokaklar, yerin özelliklerine göre kaplanacak. Büyük Tekirdağ'da çamurlu ve bozuk değil, marka değeri yüksek sokak ve caddeleri beraber şekillendireceğiz! Şeklindeki beyana cevaben evet hakikaten marka değeri yüksek çamurlu ve bozuk yollarıyla MUTLU (!)bir Tekirdağ ile karşı karşıyayız diyoruz. Gün geçmiyor herhangi bir ilçemizden bu konuda bir feryat yükselmesin. Yollar bozuk, çamura batmış durumda hayat yaşıyoruz. Bu benim Tekirdağ’ımın kaderi olamaz.
Yine projelerinde yer alan Hayrabolu-da Moto-Kros Balkan Şampiyonası düzenleyeceğiz sözünü tutmasından dolayı Sn. Başkana çok teşekkür(!) ediyoruz. Bu projeyle birlikte tüm ilçelerimizin şehir merkezlerinde sürücüler zaten motokros yapar hale geldiler. Belediye bu projesini hayata geçirmek adına yolların çamurlu ve bozuk halde kalması gerektiğini düşünmüş olmalı diye zihnimizden geçmiyor değil. Vatandaşlarımızı şehir içi trafiğinde motokros sporuyla tanıştırdığı için Sn.Başkana elbette teşekkürü(!) bir borç biliyoruz.
Proje numarası 14 olan, 11 ilçe ve 257 köyün evsel atıkları aksamadan toplanacak, ayrıştırılacak, geri dönüştürülerek tekrar ekonomiye kazandırılacak. İstihdam artacak! Şeklindeki ifadelerinin ne kadar afaki olduğu resimde de görüldüğü üzere, ki bunlarla ilgili yüzlerce fotoğraf elimizde bulunmakta olup, Büyükşehir Belediyesinin basit bir çöp toplama görevini dahi yerine getirememesini esefle kınıyoruz.
24 numaralı proje Etap etap Büyük Tekirdağ birbirine bağlanacak. Hafif raylı sistemler ile ulaşım kolaylaşacak, ucuzlayacak ve trafik sorunu azalacak! vaadinden kastın etap etap arabaların birbirine bağlanarak yollarında kuyruklar oluşan bir belediyecilik mi kast ediliyordu hala bunu anlamaya çalışıyoruz. Bu çerçevede yaşadığımız bir yıllık süreçte bırakın yeni bir otopark yapmayı mevcut kullanılan otoparkların anlamsız bir biçimde kullanılamaz hale getirilmesi şehir merkezlerinde trafiği daha da keşmekeş hale getirmiştir.
13 numaralı olan bir diğer projede belirtilen Kusursuz Altyapı! Kentsel altyapı, kentsel gelişmeden önce planlanacak ve gerçekleştirilecek. 11 ilçe ve 257 köyde kanalizasyon çalışmaları, ilçe belediyeleri ile koordineli bir şekilde noktalanacak! sözünün de ne kadar havada kaldığını bu 1 yıllık süreçte gördük. Bırakın kentsel gelişmeyi her yağmur yağdığında su baskınlarıyla vatandaşımızın ne kadar büyük sıkıntılar çektiğini bu bir yılda hep birlikte gördük. Yine kanalizasyon atıklarının mahalle alanlarına dolduğunu ibretle izledik. Bu noktadan hareketle bir diğer projelerindeki TEDO GELİYOR! Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deniz Otobüsü İşletmeleri kuracağız! Marmara denizinin en uğrak kentlerinden biri olacağız ifadesinden kastedilenin deniz otobüslerinin şehir içi su baskınlarında kullanılabileceğini anlayamadığımızdan ötürü özür diliyoruz. Sn. Kadir ALBAYRAK’ın bu hizmet için bir görüntüsünü de sizlerle paylaşıyoruz. İşte hizmet, işte hizmet kayığı.
Bu ve buna benzer onlarca taahhüt edilen ancak gerçekleştirilmesi için bir adım bile atılmamış olan birçok projeden birkaçını sizlere aktarmak istedik. Bu arada Sn. Büyükşehir Belediye Başkanı’nın her röportajında belirttiği Tekirdağ’ın en büyük sorunu olarak gördüğü ve kendi ifadeleriyle. ‘Tekirdağ’ın kimliksiz bir şehir hüviyetindedir’ demektedirler. Sn. Başkan sağ olsunlar bu sorunu hallettiler. Tekirdağ artık KÖYKENT kimliğini kazandı. TEKİRKÖY. Yeni ve gerçekleştirilen bir proje. Katkılarından ötürü hassaten teşekkür(!) ediyoruz.
Şimdi gelelim asıl konumuza. Biz Ak Parti olarak nasıl bir Tekirdağ yerel yönetim planlamıştık. Şimdi CHP’li Belediye bu söylediklerimizi kulağına küpe yapsın.
Bizim Ak Parti olarak temelimizde ve hareketimizin merkezinde yerel yönetimin başarısı yatmaktadır. Demokrasi, kalkınma yerelden başlar. AK Parti bununla ilgili reformlarını sürdüren bir partidir. 2002'den beri yerele yetkinin devri ve öz gelirlerin artırılması için reformlar yapan bir partidir.
Kısaca yerel yönetim AK Partinin mesleğidir. Partimiz belediyecilikteki deneyimini Muhafazakâr Demokrasi perspektifinde, gelişen ve değişen dünya şartlarını da dikkate alarak dizayn etmiş ve “İnsan Odaklı Hizmet” anlayışı çerçevesinde belediyecilik uygulamaktadır. Güvenilir, temiz, düzenli, estetik, demokrat, barışçı, sağlıklı, kalkınmacı, şefkatli, zarif, eşitlikçi, hesap verebilir ve şeffaf bir yönetim anlayışı. AK Parti belediyeleri, faaliyetlerinde kentin kalkınması, sosyal dayanışmanın sağlanması ile planlı-imarlı ve güçlü altyapıya sahip kentlerin inşasına önem vermektedirler.
Ve bütün bunlar da kent sakinlerine rağmen değil kent sakinleri ile birlikte başarılmaktadır. Bizim yerel yönetim anlayışımız budur.
Şimdi sözlerimizi bitirirken ‘Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 1 YAŞINDA’ sloganıyla bilboardlarda yer bulan ve balonların bulunduğu afişe atfen Büyükşehir Belediyesinin aynı renklerdeki balonlarını bir bir patlatarak Belediye’ye bu şekilde cevap veriyoruz.”Dedi.