info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ’da Yaşanan Elektrik Kesintileri Zor Anlar Yaşatıyor

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde yaşanan elektrik kesintileri vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. 2 yıldır böbrek yetmezliği sebebiyle evinde günde 9 saat diyaliz makinesine bağlanan Ahmet Yıldırım, elektrik kesintileri yüzünden zor durumda kaldığını ifade ederek, "Zor durumdayız. Yetkililer ne gerekiyorsa yapsın. Diyaliz makinem var ama elektrik olmadığı için çalışmıyor" dedi.

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde yaşanan elektrik kesintileri vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. 2 yıldır böbrek yetmezliği sebebiyle evinde günde 9 saat diyaliz makinesine bağlanan Ahmet Yıldırım, elektrik kesintileri yüzünden zor durumda kaldığını ifade ederek, "Zor durumdayız. Yetkililer ne gerekiyorsa yapsın. Diyaliz makinem var ama elektrik olmadığı için çalışmıyor" dedi.
 
Her gün elektriklerinin kesildiğini iddia eden vatandaşlar, elektrik verilirken gelen yüksek voltaj nedeniyle elektronik aletlerin yandığını ifade ederek, yetkililerden yardım beklediklerini söyledi. 
Elektrik olmadığı için doğalgaz ile ısınma sağlayamadıklarını dile getiren vatandaşlar, "Açıkçası üşüyoruz. Umarım yetkililer nasıl bir zorlukla karşı karşıya olduğumuzu anlarlar" diye konuştu.
Tredaş yetkilileri ise "Kapaklı Beldesi’nde, bir haftalık periyotta havaların soğuması ile trafo gücü yetersiz kalmış. 400 kVA trafo ve panosu, genel müdürlük ambarından alınarak montaja geçilmiştir. Çalışmalar devam etmekte olup yarın itibariyle ilgili 5-6 sokakta bulunan ve aşırı yükten kaynaklanan kesintiler geçici olarak çözümlenecektir" açıklamasında bulundu.
 
"GÜNDE 9 SAAT DİYALİZ MAKİNESİNE BAĞLI KALMAM GEREKİYOR"
Kapaklı’da sık sık yaşanan elektrik kesintilerinden olumsuz etkilenenlerin başında ise Cumhuriyet Mahallesi Turgut Özal Caddesi’nde ikamet eden Ahmet Yıldırım adlı vatandaş geliyor. 2 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle günde 9 saat diyaliz makinesine bağlı kalmak zorunda olan Ahmet Yıldırım, sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle zor anlar yaşıyor. Evli, 1 çocuk sahibi olan Yıldırım, günde 9 saat diyaliz makinesinde kalması gerektiğini, ancak kesintiler nedeniyle bu sürenin 3-4 saate düştüğünü dile getirerek, “Günde 9 saat diyaliz makinesine bağlı kalmam gerekiyor. Fakat elektrik kesintileri nedeniyle günde en fazla 3-4 saat diyaliz makinesine bağlanabiliyorum. Şu anda elektrik yine yok. Elektrikler kesilmesin. Zor durumdayız. Yetkililer ne gerekiyorsa yapsın. Diyaliz makinem var ama elektrik olmadığı için çalışmıyor” dedi.
Ahmet Yıldırım’ın yaşadığı sağlık sorunlarına dikkat çeken Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz ise, “Ahmet abimin elektrik kesintileri nedeniyle sağlığı tehlike altında. Diyaliz hastası olduğu için elektrikli makine ile tedavi görüyor. Kesintiler nedeniyle makineye bağlanamıyor. Sorunun çözülmesi için illa birilerinin başına bir şey mi gelmesi gerekiyor? Ahmet abimin durumu ortada. Yetkililerden bu soruna acil olarak çözüm bulmalarını istiyoruz” diye konuştu.
Konu hakkında bilgi veren Muhtar Dilsiz, konuyu hem kaymakam hem de belediye başkanına taşıdığını ifade ederek, “İlk etapta vatandaş sorununa çözüm bulabilmek amacıyla muhtara gidiyor. Ben mahallemde yaşanan elektrik probleminin üzerine gittim. Daha önceki uğraşlarıma rağmen mesele maalesef çözülebilmiş değil. Dün Kaymakam Aslı Aynaoğlu Kuzulu ve Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile görüştüm. Meselenin çözümü için ne yapılması gerekiyorsa onu yapmanın uğraşı içerisinde bulunduk” dedi.
 
"BEYAZ EŞYALAR YANIYOR"
Buzdolabının, elektrik kesildikten sonra gelen yüksek voltajlı elektrik nedeniyle yandığını, bunu başka beyaz eşyalarının takip ettiğini dile getiren Seda Sokak sakinlerinden Fatma Taştan da, “Pazar akşamı tam on kere elektrikler gidip geldi. Hiçbir iş yapamadık. En kötüsü elektrikler gidince doğalgazın çalışmıyor olması. Bizim bu konuda yaşadığımız sıkıntının üzerine umarız yetkililer gerektiği şekilde eğilirler” diye konuştu.
Beyaz eşyalarının sürekli yandığını kaydeden Hüseyin Olzingan ise, “Hafta içi her gün kesilen elektriklerimiz hafta sonunda neredeyse hiç yok gibi. Bunu sayı ile belirtirsek en az on kere kesinti oluyor. Yani elektriğimiz hiç olmuyor. Elektrik olmayınca doğalgazımız da olmuyor. Açıkçası üşüyoruz. Umarım yetkililer nasıl bir zorlukla karşı karşıya olduğumuzu anlarlar” dedi. 
Eşyalarının zarar gördüğü iddiasında bulunan bir başka isim de Ebru Değirmenci oldu. Değirmenci, “Artık bu sorun çözülmeli. Açıkçası canımız yanıyor. Bir taraftan üşüyor diğer taraftan yanan eşyalarımızı onarmak için mütemadiyen para ödüyoruz. Yetkililere ulaşmak zor. Operatöre bağlanmayı beklerken bir başka yere yönlendiriliyorsunuz” şeklinde konuştu.
Elektriklerin sık sık kesilmesi nedeniyle çocukların temizliğinin dahi yapılamadığını belirten Hava Altınöz, “Misafirimiz geldiğinde utanıyoruz. Soğuk odada zaman doldurmaya çalışıyoruz. Yani bu semtte yaşayan bizler, battaniye altında yaşamaya mahkum edildik” dedi.
 
"KESİLMEDİĞİ GÜN YOK" 
Seda Sokak’ta ikamet eden Abdullah Keçeci de, 18 yıldır Cumhuriyet Mahallesi’nde kaldığını ve bu zaman zarfında elektriklerin kesilmediği gün sayısının çok az olduğunu belirtti. Keçeci, “Yetkilileri aradığımda bana elektrikli ısıtıcıların yanması nedeniyle trafonun bu yüklenmeyi kaldıramadığını, bu nedenle arızlar oluştuğunu söylüyorlar. Bu bizim sorunumuzun çözümü değil. Trafo yetmiyorsa yetkililer büyüğünü kursunlar. Kurum içindeki problem beni alakadar etmiyor. Ben, bana kesilen faturayı ödemekle mükellefim. Tredaş yetkilileri de bana elektrik vermekle sorumludur” diye konuştu.
Gani Yaşar adlı mahalle sakini ise, 13 senedir kahvehane işletmekte olduğunu belirterek, elektrik kesintilerinin ticaretini olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekti. Elektrikler kesildiğinde müşterilerinin gittiğini dile getiren Yaşar, "Bizim sokakta elektrikler sık sık kesildiği için jeneratör almak zorunda kaldım. Çünkü elektrik kesintileri nedeniyle uydu alıcım bozuldu. Kombim defalarca arıza yaptı. Evde kombi çalışmıyor. Bu nedenle torunlarım üşüyor. İşletmemde de elektrikler gidince müşteriler dağılıyor, gidiyor. Çok sıkıntılıyız. Bu nedenle binaya jeneratör bağladım. İdare etmeye çalışıyoruz" dedi.
 
"SORUN ÇÖZÜLECEKTİR"
Tredaş'tan yapılan açıklamada ise, Kapaklı'da bir haftalık periyotta havaların soğuması ile trafo gücünün yetersiz kaldığı ifade edilerek, "400 kVA trafo ve panosu, genel müdürlük ambarından alınarak montaja geçilmiştir. Çalışmalar devam etmekte olup, yarın itibariyle ilgili 5-6 sokakta bulunan ve aşırı yükten kaynaklanan kesintiler geçici olarak çözümlenecektir. Ayrıca Kapaklı Belediyesi etüd projesinde ve mevcut direk tipi trafomuza 100 metre mesafede bulunan 630 kVA trafo merkezinin tesis edilmesi işi yatırım programında olup, en kısa sürede devreye alınması planlanmaktadır" denildi.