info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ’da Sürücü Adayları Çok Sıkı Çalışıyor

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 21 Eylül tarihinde uygulamalı direksiyon sınavına girecek olan sürücü adayları çok sıkı çalışıyor.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 21 Eylül tarihinde uygulamalı direksiyon sınavına girecek olan sürücü adayları çok sıkı çalışıyor. 
Yeni çıkartılan direksiyon sınavı yönetmeliğine göre sürücü adaylarının sınavda iki araç arasına park etme zorunluluğunun getirilmesi üzerine sürücü adaylarının bir hayli zorlandığı gözlendi. Yönetmeliğe göre Çorlu'da bulunan sürücü adayları da araç ile deneme sürüşü yaparken iki araç arasına park etme pratiklerini yapmaya başladı. 
Adaylar, Çorlu Yeni Sanayi Sitesi alt yolunda araç kullanma eğitimi alarak belli mesafe aralığında konulan dubaların arasına araçları park etmeye çalışıyor. Yeni uygulamaya göre, sınava başlarken emniyet kemerini takmayan sürücü adayının sınavı başlamadan biterken, kalkış sırasında sinyal vermeyen, emniyetli ve rahat kalkış yapamayan sürücü adayının sınavına devam edilmeyecek. Yeni sınav uygulamasında iki araç arasına park etme becerisi de test edilirken, park ederken araçları simgeleyen dubalara çarpanlar sınavdan geçemeyecek.