info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağda Çevre Yolu Hız Limitleri Yükseltildi

Tekirdağ Trafik denetleme şube müdürlüğü tarafından aylardır vatandaşların tepkisine neden olan çevre yolundaki radar limiti uygulaması limitleri il trafik komisyonu kararı ile bu gün açıklandı.

Tekirdağ çevre yolu TOKİ kavşağı ile Muratlı kavşağı arasındaki geliş – gidiş mesafesinde daha önce 70 km olan hız limiti arttırılarak 110 KM ye çıkarıldı. Muratlı Kavşağı ile Kumbağ kavşağı arası kalan bölümde dahah önce 50 km olan hız limiti 70 km ye çıkarıldı. Muratlı kavşağı ile Kumbağ kavşağı arasında kontrolsüz şekilde yola çıkan hayvanların tehlike yaratması sebebiyle bu gün için bu uygulama yapıldığını açıklayan Tekirdağ Trafik denetleme şube müdürü Aytekin Uyar yaptığı basın toplantısında; bazı basın organlarında konu olan araç çekimi uygulamasının ilk tercih olarak Şoförler odası çekicisini kullandıklarını, diğer otopark çekicilerini sırayla çağırıldığını açıkladı.
 
Denetleme şube müdürlüğü olarak park ihlali ile ilgili 80 TL ceza uyguladıklarını aracın çekilmesi durumunda vatandaşa bu cezaya ilave olarak çekici ücreti 52 Tl otopark ücreti 8 Tl toplamda 60 tl ek bir ücretin çıktığını söyledi.
 
Tekirdağ Trafik denetleme şube müdürü Uyar; polis vazife selayetleri kanununda polisin tanımı yapıldığı gibi polisin kanunların kendilerine verdiği yetkiler doğrultusunda faaliyette bulunmaktadır. Trafik sorunu Tekirdağ halkı için bir çile oluştururken buna çözüm olarak araçları çekiciyle otoparklara çekerek trafik sorunu çözüme ulaşacağı fikri önceliğimiz olmamıştır dedi.
 
ÖLÜM TOKASI YASAKLARINDAN BAHSETTİ.
 
Tekirdağ Trafik denetleme şube müdürü Uyar; görevlilerimiz tarafında yaralamalı kazalara gidildiğinde bazı vatandaşların ölüm tokası diye tabir edilen aparatı kullandıkları görülmüştür. dedi. Emniyet kemeri kullanma alışkanlığının en üst seviye çıkarılması kazalardaki ölümlerin ve yaralanmaların önlenmesi amacıyla kullanılan aparatın satılmasının ve takılmasının yasak olduğunu vurguladı.
 
Yapılan basın toplantısında soru-cevap bölümünde Muratlı kavşağı Kumbağ kavşağı arasındaki 110 dan 70 Km düşmesinin sebebi olarak hız limitinin başıboş atların yola çıkarak tehlike yaratması sebebiyle böyle kararın alındığı kaydetti. Soru cevap bölümünün ardından yapılan toplantı sona erdi.
Kaynak : Tekirdağ Yeni Haber