info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.4495
Dolar Satış
:
34.5115
Euro Alış
:
36.2759
Euro Satış
:
36.3412
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Üzümünün Lezzeti Şişeye Aktı

Tekirdağ Bağcılık Araştırma İstasyonu’nun arazisinde yetiştirdiği üzümlerin suyu şişelenerek, dört mevsim tüketicinin beğenisine sunuluyor

Tekirdağ Bağcılık Araştırma İstasyonu'nun arazisinde yetiştirdiği üzümlerin suyu şişelenerek, dört mevsim tüketicinin beğenisine sunuluyor.
 
Tekirdağ Bağcılık Araştırma İstasyonu Gıda Teknolojileri Bölüm Başkanı Mehmet Gülcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2007'de kurulan tesiste, kendi arazilerinde yetiştirdikleri üzümlerden üzüm suyu ürettiklerini söyledi.
 
Üzüm suyunun tamamen doğal olduğunu belirten Gülcü, "İstasyonumuzun bağlarından hasat edilen üzümlerimiz sap ayırma, parçalama gibi işlemlerden geçiyor. Daha sonra filtrasyon ve pastorizasyon işlemleri uyguluyoruz. Üretimimiz tamamen doğal üzüm suyu. Kesinlikle bu tesiste konsantre üretim söz konusu değil" dedi.
 
- "En sağlıklı ve doğal haliyle şişelenmesini amaçlıyoruz"
 
Gülcü, üzümün en sağlıklı ve en doğal haliyle şişeye girmesini amaçladıklarını söyledi. Böylelikle üzümün doğal aromasını tüketiciye 4 mevsim sunabildiklerini belirten Gülcü, "Bu işe başlangıç amacımız, üretimin yanında bu işin Ar-Ge faaliyetlerini de yürütüp, öncelikle Trakya Bölgesi olmak üzere tüm ülke genelinde bu tip üretimin arttırılmasını sağlamak. Öncelikle araştırma faaliyetleri gerçekleştirdik, proje yaptık. Daha sonra bu model üretim tesisini kurduk" ifadelerini kullandı.
 
Mehmet Gülcü, her yıl ülkenin değişik yerlerinden ziyaretçileri olduğunu ve onlara tesisi gezdirerek üretim modelini anlattıklarını aktardı.
 
Hedeflerinin üzümün meyve suyu sanayisinde daha fazla değerlendirilmesini sağlamak olduğunu vurgulayan Gülcü, bu üretim modelini benimseyen, bu konuda benzer üretim yapmak isteyen müteşebbislere ve sanayicilere de teknik danışmanlık hizmeti verdiklerini anlattı.
 
Gülcü, yıllık 50 ton üzüm suyu üretim kapasitesi olan tesislerinde bu işin yaygınlaştırılması ve üzüm meyvesinin daha fazla meyve suyuna işlenmesini hedeflediklerini vurgulayarak, "Bağcılıkla uğraşan çiftçilerin tek bir ürününün tek bir sektöre bağlı olmayıp aynı zamanda meyve suyu sektöründe de aranılır hale gelebilmesi için araştırma ve üretim çalışmaları devam ediyor" diye konuştu.