info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
35.0619
Dolar Satış
:
35.1251
Euro Alış
:
36.4162
Euro Satış
:
36.4818
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Teşyad Artık Ulusal Dernek Oldu

Tekirdağ TEŞYAD (Tekirdağ Şairler ve Yazarlar Derneği) sezona hızlı bir giriş yaptı.

Derneğin kurucu ve onursal başkanı Yıldız Gül Toksöz’ün Altınova’da gerçekleştirdiği Türkiye çapındaki şairler, yazarlar ve ses sanatçılarının buluştuğu etkinliğin ardından, başkan Yıldız Gül Toksöz rahatsızlığı sebebiyle bayrağı Durani Kocağa ’ya bırakmıştı. Ani gelişmesine rağmen yine de yoğun katılımın gerçekleştirdiği şiir ve müzik etkinliğinde, Tekirdağ’ın sahip çıkılmayan edebiyat-sanat derneği, yine ulusal kimliğini korudu ve İzmir’den, İstanbul’dan hatta yurt dışından katılımcılarla farkını bir kez daha konuşturdu. Trakya’da sanat ve edebiyatın, kardeşlik buluşmasının en güzel örneğinin sergilendiği bu etkinlikte, Kırklareli sanat edebiyat derneği KIRKSEDER Adına Ali balı, Lüleburgaz Edebiyat Kültür Sanat Topluluğu adına başkan Kevser Dostagüler ve başkan yardımcısı Recai Küllü de destek verirken, bu katılımın Tüm Trakya ve Türkiye’de artarak devam etmesi bekleniyor.

TEŞYAD BAŞKANI DURANİ KOCAĞA “TEKİRDAĞ’DA TRAKYA MÜZİK FUARI ŞART”

Teşyad başkanı Durani Kocağa konuşmasında, “Kültürel varlığımızı sürdürmenin tek yolu; geleneksel değerlerimizi yaşatmaktır. Çağdaş gibi görünme adına batı müziği ve batının edebiyat akımlarına katılarak bunu yapamayacağımız ortada. _Çağdaşlık; birilerini taklit etme olarak algılanıyor oysa aynı zaman diliminde yaşamayı tanımlar. Eğer çağdaşlarımızdan daha önemli ve özgün eserler üretemezsek, çağın çok-çok gerisinde kalmış oluruz.

* Batının değerlerini bilmek ve o değerleri özümsemekle, kültürel baskısını kabullenerek asimile olmak birbirinden farklı şeylerdir. Atatürk gibi düşünmediğimiz sürece bu kıskacın içinde ezilmekten kurtulma şansımız olmayacaktır.

* Kültüre tanımlanan merkezi ve yerel bütçeler; genel olarak imtiyaz sahibi insanların kişisel kaprislerinin tatmini ve kurnazca emelleri doğrultusunda kullanılmakta, bu bütçelerin amacına yönelik kullanılması için bireysel mücadelenin yeterli olmadığını biliyorum, onun için örgütlü çalışma ihtiyacı vardır. Bölgemizde yer alan Kültür Dernekleri ile ortak hareket ederek bu sorunun etkilerini azaltma ve bir süre sonra, sorun olmaktan çıkarma gücümüz var. Bu amaç doğrultusunda çalışacak bütün insanların fikirlerinden faydalanarak, alınacak ortak kararlar ile hareket etmemiz gerekiyor. 

* Uzun zamandır Tekirdağ Müzik Fuarı olarak tasarladığım ancak, bugüne kadar gerçekleştirme imkanı bulamadığım bir projem var, bazen yapmak istediğiniz şey kendiliğinden hazır oluyor, şu an bu düşünceme en yakın olduğum zaman diye düşünüyorum ama artık sadece Tekirdağ değil bir Trakya Müzik Fuarı gerçekleştirmenin mümkün olduğunu inanıyorum” Dedi. Muhteşem şiir ve müzik resitalleriyle geçen program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak : Murat Ürtekin