info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.1155
Dolar Satış
:
34.1769
Euro Alış
:
37.0392
Euro Satış
:
37.1059
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Nufüs Müdürlüğünde Çipli Kimlikler İçin Hazırlık Yapılıyor

Boyutu ve görselliği eleştirilere konu olan nüfüs cüzdanları yerini daha küçük ve kullanışlı çipli kimlik kartlarına bırakıyor. Tekirdağ Valiliği binası içinde yer alan Tekirdağ Nüfus Müdürlüğü değişimi için gerekli olan malzemeler bu gün Tekirdağ Nüfus müdürlüğüne geldi.

Boyutu ve görselliği eleştirilere konu olan nüfüs cüzdanları yerini daha küçük ve kullanışlı çipli kimlik kartlarına bırakıyor.
Tekirdağ Valiliği binası içinde yer alan Tekirdağ Nüfus Müdürlüğü değişimi için gerekli olan malzemeler bu gün Tekirdağ Nüfus müdürlüğüne geldi.
 
Tekirdağ Nüfus müdürlüğünde geçmişten bu güne gelen banko sistemiyle hizmet veren Nüfüs müdürlüğü görevlileri, yapılan yeni düzenleme sonrası görünümünüde değiştiriyor.
 
Bankoların kaldırılacağı Nüfus müdürlüğünde memur ve vatandaşın karşılıklı işlem yapabileceği masalı düzen getiriliyor. Yapılacak düzenlemeyle yeni kimliklerini alacak vatandaşların tüm işlemlerini tek kimlikleriyle yapabilecekleri söyleniyor.
 
İŞTE YENİ KİMLİKLERLE YAPABİLECEKLERİMİZ
Yeni kimlik kartları TÜBİTAK tarafından geliştirildi. Nüfus cüzdanının yanı sıra, sağlık karnesi, ehliyet ve vergi kimlik kartı olarak da kullanılabilecek. 10 yıllık kullanım ömrüne sahip kartlarda milli işletim sistemine sahip çip bulunuyor. Vatandaşın parmak izinin de yer aldığı dijital kimlik kartıyla, 6 haneden oluşan şifreyle işlem yapılacak. Yeni kimlik kartı, sigortadaki kaçakların önlenmesinin yanı sıra, sağlık karnesinin mükerrer kullanımı gibi sıkıntıların da önüne geçilmesini sağlayacak.