NKÜ Ziraat Fakültesi ve Ziraat Mühendisleri Odası Tekirdağ Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Tarımsal Yükseköğretimin 165. Yıldönümü' kutlama töreni, vilayetteki Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı.
Programda Ziraat Fakültesi öğrencileri adına konuşma yapan Süleyman BEZİRGAN, tarımsal öğretimin tarihi ile ilgili genel bilgiler verdikten sonra Ziraat Fakültesi'nde öğrenim gören öğrencilerin sorunlarına değindi. Ziraat Mühendisleri Odası Tekirdağ Şube Başkanı ve Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Cemal POLAT, ziraat mühendislerinin önünde büyük engel teşkil eden istihdam sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.
Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet İSTANBULLUOĞLU, '2010-2011 eğitim-öğretim yılı itibarı ile Türkiye'de yaklaşık 3 milyonu yaygın öğretimde, 2 milyonu açık öğretimde olmak üzere toplam 5 milyon yükseköğretim öğrencisi bulunmaktadır Yine Türk yükseköğretiminde 11540 profesör, 7830 doçent ve 19800 yardımcı doçent olmak üzere toplam 105.250 öğretim elemanı bulunmaktadır. Bunun içerisinde 2080 kişi Ziraat Fakültesi öğretim elemanıdır. Öğrenci alan 25 adet Ziraat Fakültesi'nde 14 farklı lisans programında öğretim yapılmaktadır. Tüm Ziraat Fakülteleri içerisinde beşinci en fazla öğrenci alan fakülteyiz.'
Rektör Prof.Dr. Nizamettin ŞENKÖYLÜ, üniversite-tarım-sanayi alanlarında yapılan işbirliğinin öneminde dikkat çekerek bu alanlarda araştırma geliştirme faaliyetlerinin arttırılması ve daha fazla sayıda patent elde edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
'Nitekim, İpsala'da bulunan çeltik üreticileriyle yapılan işbirliği sonucu çeltik verimliliğinde elde edilen başarı bunun en somut örneğini teşkil etmektedir.
Türkiye'ye gelecek 10-15 yıl içerisinde dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacağı gözüyle bakılmaktadır. Tarımsal Yükseköğretimin 165. yıldönümünde söylenebilecek en güzel söz, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün ' Çalışmak demek, boşuna yorulmak, terlemek değildir. Zamanın gereklerine göre bilim, teknik ve her türlü medeni buluşlardan azami derecede yararlanmak zorunludur' veciz sözüdür' dedi.
Kaynak: Kanal59