info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
35.5516
Dolar Satış
:
35.6156
Euro Alış
:
36.8320
Euro Satış
:
36.8984
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ NKÜ Araştırma-Uygulama Hastanesi Başhekim, Erdoğan Gültekin, Basınımız Bizim Halka Açılan Kapımızdır

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük değişiminin ardından, yeni Rektör Mümin Şahin, yaptığı değişim ve revizyon ile,gerek üniversiteye gerekse Araştırma - Uygulama hastanesine canlılık ve ivme kazandırmaya devam ediyor.

Önceki rektörün efsane başhekim Erdoğan Gültekin'i görevden alıp, Fatih Horozoğlu'nu göreve getirmesinin ardından hastanede bir kaos ve hizmetsizlik dönemi başlamıştı. Göreve gelen yeni rektör Mümin Şahin, mükemmel bir karar vererek, Araştırma hastanesinin kuruluşundan bu yana harikalar yaratan başhekim Erdoğan Gültekin'i tekrar göreve getirmesiyle, hastane tekrar eski görkemli günlerine döndü.

Rektör Mümin Şahin bununla da yetinmeyerek, basınla iyi ilşkileri sayesinde halk ile iç içe olma yolunda büyük bir aşama kaydetti. Bu değişim neticesinde Araştırma hastanesinde başhekim Erdoğan Gültekin ile bir basına bilgilendirme kahvaltısı düzenleyen Mümin Şahin, " Basınımız her daim sesimiz,gözümüz, kulağımız olmuştur ve olmaya devam edecektir. Sizler bizim halk ile bütünleşmemizi sağlayan en önemli faktörsünüz. İnanıyorum ki,bu birlikte çalışmalarımız ile Tekirdağ'ımız daha da güzel günler yaşayacaktır. Bizlerin davetine icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum " Dedi.

Ardından tıbbı - teknik alanda basını bilgilendirme konuşmasına başlayan başhekim Erdoğan Gültekin; " Sizin de bildiğiniz gibi,önceleri gerek üniversite gerekse araştırma-uygulama hastanesinin halkla ve siz basın mensuplarıyla yakın ilişkileri yoktu. Bir görev değişikliği yaşandı ve Sayın Rektörümüz Mümin Şahin'in gelmesiyle bu aşıldı ve halk ile üniversite işbirliği başladı. Sizin de gördüğünüz bildiğiniz üzere hem kendisi üniversite olarak basın toplantısı yapmasıyla hem diğer icraatlarıyla takip ettiğimizde, artık Namık Kemal Üniversitesinin halk ile iç içe halk ile birlikte olduğunu göstermektedir. Bu girişimin devamı olarak da,üniversitenin halka açılan yüzü hatta en büyük kapısı, Araştırma - Uygulama hastanemizdir. Bu nedenle, rektörümüzün talimatlarıyla halkla iç içe olmak, eksikliklerimizi dinlemek,tamamlamak, bizim bilgilerimizi sizlerle paylaşmak, sizdeki bilgileri almak amacıyla bugün bu basın kahvaltısını gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu yüzden katılımınız dolayısıyla hepinize çok teşekkür ediyorum.

Tekirdağ'ın güzide basın mensupları, bugün tam kadro geldiğiniz için bizi de mutlu ettiniz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çünkü basınımız, bizim halka açılan kapımızdır. Bildiğiniz gibi NKÜ, 2008 yılında göğüs hastalıkları hastanesinin 5 yıl süre ile devir alınmasıyla başladı. O dönemlerde tıp fakültesi de,hastane de yoktu. Ben buraya ilk gelen kuruculardanım ve hastane yeri bulabilmek için çok uğraşmıştık. En son göğüs hastalıkları hastanesi uygun görüldü ve 2009 yılının Eylül ayından itibaren de ameliyathane, yatak ve benzeri hizmetleri vermeye başladık. 2008 yılında ilk atanan başhekimi de benim. O zamanlar 7-8 kişiydik ve şimdi kocaman bir aile olduk. 2009 yılında acilimiz çalışmıyordu ve bu hastane kurulunca acil hizmetimiz başladı. 23.05.2016 tarihinde şu anda bulunduğumuz hastanemize taşındık.

Hastanemizde 386 toplam hasta yatağımız, 87 tane yoğun bakım sayısıyla yılda yaklaşık 20 bin hastamıza hizmet vermekteyiz. 43 farklı hizmet verdiğimiz ana bilim dalımız var. Bunlarla 64 adet poliklinik ile hizmet vermekteyiz. Ameliyathane sayımız 13 dür. Yılda irili ufaklı yaklaşık 50 bin ameliyat yapmaktayız. Günde yaklaşık 15 Anjiyo yapılmaktadır. 8 adet Diyaliz yatağımız olup, bu hastaları evlerinden alıp hizmet vermekteyiz. 6 adet uyku laboratuvarımız bulunmaktadır (uyku apnesi tespiti için v.b.) bu bölüm birçok devlet ve özel hastanede yoktur.

112 ile yaptığımız ortak çalışmayla aylık ortalama 2300 kişiye hizmet vermekteyiz. 18 Profesör, 25 Doçent, 73 Doktor - Öğretim üyemiz ve 177 asistanımız olmak üzere, 293 Öğretim üyesi - personel ile çalışmaktayız. 272 Hemşiremiz, 9 Ebemiz, 16 idare memurumuz ve 87 yardımcı hizmetler olmak üzere 384 memurumuz, 17 mutfak personeli, 152 temizlik personeli, 192 verim - iş personeli, 26 teknik hizmetler personeli ve 9 tane yardımcı hizmetler olmak üzere de 396 daimi işçi vardır.

60 bin kapalı alan ve bahçe hesaba katıldığında, çok az temizlik personeliyle sıkıntı çekmemize rağmen başarılı bir çalışma yürütüyoruz. 17 güvenlik personeli ve İş-Kur'dan değişimli çalışan 50 personelimiz var. Bu bölgede çok az bulunan çocuk farklı alan polikliniğimiz var. Biz üçüncü basamak hastane olmamıza rağmen yani birinci ve ikinci basamak hastanelerin bize sevk ettiği hastalara bakarken, bugün direk hastaya hizmet veriyoruz. Bu da bizi özellikli hizmetlerin üzerine taşıyor.

Önceleri siz basın mensuplarıyla böyle bilgi alışverişinde bulunamıyorduk ama bundan sonra sizlerle bu konuları değerlendireceğiz. Trakya'da belki Türkiye'de yapılmayan ameliyatları yapmaktayız. (DÜNYADA 5 SANTİM OLAN AMELİYATSIZ AYAK UZATMA TEKNOLOJİSİNİ NKÜ DOKTORLARI 10 SANTİME ÇIKARMA BAŞARISI GÖSTERMİŞ OLUP DÜNYA'DA İLK OLMUŞTUR.)

Daha önceleri basınla olan ilişkilerimizde iletemiyorduk Bundan sonra daha ayrıntılı bir şekilde anlatıp sizlerle paylaşacağız.

BAŞTA MEME KANSERİ OLMAK ÜZERE KANSERDE ERKEN TANI - TEDAVİ VE REHABİLİTASYON BİRİMİMİZLE BÜYÜK BİR İLERLEME KAYDETTİK. ONKOLOJİ ALANINDA ARTIK İSTANBUL DAHİ ÜNİVERSİTEMİZİ TERCİH EDİYOR.

Onkoloji - Kemoterapi ilaçlarının çok pahalı olması, birçok devlet ve üniversite hastanelerinin bu ilaçları temin etmekte zorlanmalarından dolayı tedavi hizmetleri verememekteler. Bu yüzden çok büyük bir taleple karşı karşıyayız. Kemik iliği ve daha başka alanlarda yapımı ihale aşamasında çalışmalarımız var. Tekirdağ'da devlet hastaneleri alanında hizmet veren Sağlık Turizmi alanında tek yetki belgesi alan hastaneyiz. Batı Trakya başta olmak üzere birçok bölgeden hasta talepleri var.

ALMANYA'DAN AVUSTURYA'DAN HASTANEMİZE HASTA GELMEKTEDİR.

Trakya Kalkınma ajansı da bu konuda bizlere destek veriyor. CSI Uluslararası Kalite Standardı için girişimlerimizi başlattık. Sayın Rektörümüz Mümin Şahin kalite ve hizmet standartlarına çok önem vermektedir. Bu konuda desteklerini de esirgemiyor. Namık Kemal hastanemizin uluslararası akreditasyon çalışmalarımız devam ediyor. Ayda yaklaşık 50 bin hastaya hizmet veriyoruz. 75 bin lira borç ile devraldığımız borçlarımızı hızla kapatıyoruz. Gider-gelir dengesini eşitlemeye başladık. Bugün bizlerin davetini kabul edip geldiğiniz ve yoğun çalışma temponuzda vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ediyoruz.

Basını bilgilendirme çalışmalarımız, Sayın Rektörümüz Mümin Şahin'in direktifleri doğrultusunda devam edecek  Dedi.

Tekirdağ Namık Kemal Araştırma-Uygulama hastanesinin basın bilgilendirme kahvaltısı,toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak : Murat Ürtekin