info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.2820
Dolar Satış
:
34.3438
Euro Alış
:
37.3363
Euro Satış
:
37.4035
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ NKÜ Araştırma Hastanesi İdol Oluyor

10 cm ayak uzatmada dünyada bir ilk

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde iki ortopedi doktoru,Dünyada çok az yapılmış bir şeyi gerçekleştirdi ve yapılamayanı yaparak 10 santime kadar kısa ayakları uzatmayı başardı.Yıllardır Kemik-ilik üzerinde çalışmalar yapan Özgür Karakoyun ve Mehmet Fatih Erol,başarılarının meyvesini almaya başladı.
 
 
İstanbul’dan ressam Sonay Yüksel,21 ameliyat geçirmesine rağmen,bir çare bulamayıp NKÜ’DE şifa bulmuş.Tekirdağ’dan Kuaför Rezzan Üremez de,4-5 ameliyattan sonra NKÜ’DE ŞİFA BULMUŞ.
 
 
En büyük mucize de,Adıyaman’da küçük yaşta çıkıkçı tedavisi nedeniyle kalça çıkıklığı oluşmasıyla İstanbul’a gelerek üç ameliyat geçiren Rukiye Pehlivan,mucizeyi NKÜ  araştırma hastanesinde yaşadığını söylüyor.
 
 
Bu başarılı ameliyatlar hakkında teknik bilgiler sunan Dr.Özgür Karakoyun;
 
“Doğuştan veya sonradan oluşan bacak boyu farklılıklarında kısa bacağa uzatma ameliyatı yapılmaktadır. Uygun biyolojik ve mekanik koşullarda, kemiğin kan dolaşımını koruyarak yapılan bir osteotomi (kemiğin kesilmesi) sonrası kemik uçları kontrollü ve dereceli olarak birbirinden uzaklaştırılır ise arada yeni kemik oluşur, bu olaya “Distraksiyon osteogenezi-İlizarov yöntemi” denilmektedir. Uzatma sırasında sinirler, kaslar, damarlar dâhil bütün yumuşak dokular uzar.  Bu yöntem önceden bacağın çevresine uygulanan karbon çerçeveler veya raylı sistemler (fiksatörler)  kullanılarak yapılmaktaydı. Teknolojinin gelişmesiyle kemiğin içine yerleştirilen uzayabilme kapasitesine sahip çivilerle kemiğin uzatılması sağlanabilmektedir. Bu yöntem öncelikle bir bacağı kısa ve/veya eğrilik olan hastaların bacaklarının düzeltilmesi ve uzatılmasında kullanılmaktadır. Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi Kliniğinde bu teknik ile hastalar başarılı bir şekilde tedavi edilmektedir. Hastalar kliniğimize bacak kısalığı şikâyetiyle başvurduğunda öncelikle, uzatılması gereken kemiğin çiviye uygun olup olmadığı değerlendirilmektedir. Uygun olan hastaların ameliyatları yapılmaktadır. Ameliyat sonrası 7 gün bekleme safhasından sonra uzatma işlemine başlanır. Uzama günde 1 mm olacak şekilde yapılır. Hastalar uzatma işlemini öğrendikten sonra evde uzatma yapmak üzere taburcu edilir. Uzatma tamamlanana kadar haftalık poliklinik kontrolü yapılır. Bu dönemde hastalar kas gücü ve eklem hareket açıklığı için fizik tedavi ünitesine yönlendirilir. Uzatma tamamlandıktan sonra aylık kontroller yapılır. Kemik oluşumu tamamlandıktan sonra hastaların tam yük vererek yürümesine izin verilir.” Dedi.
 
Bir diğer Uzman Ortopedi doktoru Mehmet Fatih Erol;
 
 
“Bu tedavilerde en önemli faktör,doktor-hasta iletişimidir.Günümüzde bu tür ameliyatlardan korkan hastalar,iyileşememe pahasına tedavi olmayı reddediyorlar.Fakat artık bu ameliyatlara korkmadan katılyorlar.Bu tür kemik-ilik tedavi ve ameliyatlarında, hastane yönetimimiz ve Bakanlığımızın desteği sayesinde daha büyük başarılara imza atmak için gayret göstereceğiz.”Dedi.
 
NKÜ araştırma hastanesi başhekimi Erdoğan Gültekin, “burada en büyük başarı,Sağlık Bakanlığınındır.Çünkü,bu ayak uzatmalarında kullanılan çivi ve uzatma cihazı büyük bir maliyet gerektirmekte olup,Bakanlığımız bu alanda üniversitemize desteğini esirgemeyerek başarıda en büyük payeyi hak etmektedir.İnsan sağlığı bizim için önemlidir ve biz insanların sağlıklı yaşam standardını artırmak için her zaman yoğun bir çalışma içerisinde olmaya devam edeceğiz.”Dedi.
Kaynak : Murat Ürtekin