info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Merkez Kan Bağışına İlgisiz

Kanınızı sivrisineklere değil, Kızılay a bağışlayın sloganıyla Tekirdağ a gelen Türk Kızılay ı Mobil Kan Merkezi nin Ramazan ayı dolayısıyla başlattığı kampanya ile dün vatandaşlardan 90 ünite kan toplandı.

Kanınızı sivrisineklere değil, Kızılay a bağışlayın sloganıyla Tekirdağ a gelen Türk Kızılay ı Mobil Kan Merkezi nin Ramazan ayı dolayısıyla başlattığı kampanya ile dün vatandaşlardan 90 ünite kan toplandı. Mobil Kan Merkezi Müdürü Dr. Atilla Saraçoğlu Tekirdağ merkezden az kan bağışı geldiğini vurgulayarak, vatandaşları kan bağışına karşı duyarlı olmaya çağırdı.

Türk Kızılay ı Mobil Kan Merkezi, sahilde stand kurarak Tekirdağlı vatandaşların kan bağışlarını kabul etti. 16.00 ile 24.00 saatleri arasında hizmet veren Mobil Kan Merkezi ne 5 saat içinde 90 ünite kan toplandı. Mobil Kan Merkezi Müdürü, Dr. Atilla Saraçoğlu, Tekirdağ genelinde 5 gün sürecek bir kan bağışı kampanyası başlattıklarını belirtti. İlk gün Tekirdağ Merkez de kan bağışı toplamaya başladıklarını aktaran Saraçoğlu sırasıyla Çorlu, Lüleburgaz ve Çerkezköy e de uğrayacaklarını belirtti.

Ramazan dolayısıyla kan bağışı kampanyasını sahil bandında saat 16.00 da başlattıklarını ve gece saat 24.00 a kadar bağış toplamayı sürdüreceklerini belirten Dr. Saraçoğlu, yaklaşık 5 saatlik süre zarfında 90 ünite kan topladıklarını söyledi. Saraçoğlu, Tekirdağ genelinde ilçeler bazında değerlendirdiğimizde en az kan bağışı katılımının Merkez de olduğunu görüyoruz. Önceki kan bağışı kampanyalarımızda örneğin Çerkezköy ün nüfusu Merkez in yarısı olmasına rağmen yaklaşık iki kat daha fazla kantoplamıştık. Tekirdağ Merkez de yaşayan vatandaşlarımızın kan bağışına ilgilerinin artmasını umuyorum. Çünkü her kan bağışı bir canın kurtuluşu demektir diye konuştu.