info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Kızılay katkı payını 2 tl yaptı

Yeni düzenlemeyle birlikte Türk Kızılay ı Tekirdağ Dr Şadan Talat Ural Tıp Merkezinde Muayene katılım ücreti 2 TL oldu.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yeni düzenlemesiyle birlikte Türkiye Kızılay Derneği Dr Şadan Talat Ural Kızılay Tıp Merkezinde 10 lira olarak alınan muayene katılım payı 2 TL ye indirildi.
SGK nın geçen yıl başlattığı muayene katılım paylarında daha önce devlet hastanelerinde 3, eğitim araştırma hastanelerinde 4, üniversite hastanelerinde 6, özel hastanelerde 10 lira olan katılım payı 2 lirada birleştirildi.
2 Haziran 2009 dan itibaren geçerli olacak genelgeye göre birinci basamak sağlık kuruluşlarında yapılan muayene ile aile hekimliği uygulamasına geçilen illerde, aile hekimi muayenelerinden katılım payı alınmayacak. Kurumla sözleşmeli ikinci ve üçüncü basamak resmi ve özel sağlık kurumlarında hekim ve diş hekimi muayenesi için katılım payı, 2 TL olarak uygulanacak. Katılım payını özel sağlık kuruluşları kendileri tahsil ederken, devlet hastanelerindeki muayene sebebiyle çıkan katılım ücretlerini eczaneler tahsil etmeye devam edecek.
Konuyla ilgili açıklalama yapan Tekirdağ Kızılay Şubesi Başkanı Rıza ÖZEN, Halkımıza her zaman daha uygun ücretlerle güler yüzlü ve kaliteli hizmet vermeye devam ediyoruz. Tıp Merkezimiz bünyesinde Dahiliye, Genel Cerrahi, Göz, Çocuk, Nöroloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, KBB, Radyoloji, Ultrason, Laboratuvar , Kemik Ölçümü ve Acil ünitesi bulunmakta olup Göz üniteimiz yenilenerek bilgisayar sistemli modern cihazlar ile hastalarını muayenelerini gerçekleştirmekte.
10 TL olan Muayene katılım payı haklı olarak vatandaşlarımızı zorluyordu, yeni düzenlemeyle birlikte 2 TL indirilen katılı payı sayesinde hastalarımız daha rahat muayenelerini gerçekleştirecekler, bu karardan hem hastalarımız hem biz memnunuz diye belirtti.