info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.1155
Dolar Satış
:
34.1769
Euro Alış
:
37.0392
Euro Satış
:
37.1059
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Jandarma Komutanlığı ndan İnsan Taciri Örgütüne Büyük Darbe

Tekirdağ Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Şubesi ekipleri tarafından 2011 yılı aralık ayında Marmara Ereğlisi nde yakalanan mültecilerin ifadeleri ve yapılan çalışmalar sonucunda Edirne nin Keşan, İpsala, Meriç, İstanbul, Tekirdağ Marmara Ereğlisi nde yapılan çalışmalar sonunda 20 kişilik örgüte darbe vuruldu.

 

Geçtiğimiz günlerde Edirne’nin Meriç ilçesinde kaçakları Yunanistan tarafına geçiren botçu İbrahim Bozkurt'un Yunanistan polisi tarafından kaçak insanları geçirdiğinin tespit edilmesinden dolayı öldürüldüğünün bildirilmesi üzerine yapılan çalışmaların bu yönde de yürütülmesi neticesi örgüt elamanlarının toplanması hususunda düğmeye basıldı.
Marmaraereğilisi Adliyesine çıkarılan 3 kişiden biri tutuklandı, 2 kişi ise serbest kaldı. Tekirdağ Jandarma Alay Komutanlığı Kom şube ekiplerince ifadeleri alınan K.K, B.K, H.A, H.D, M.A, L.Ç, H.D, M.S, M.K.A, G.Y, A.İ, F.T, M.E adliyeye çıkarıldı. Marmaraereğlisi Cumhuriyet savcılığında sorguları sürdürülen zanlılar daha sonra mahkemeye sevk edilecekler.
Daha önce başka suçlardan halen cezaevinde bulunan A.A,  Z.G,  R.A, nın da örgütün elemanı olduğu öğrenildi.   Örgüt elamanlarından N.I, A.P,  A.T’nin de firar'da olduğu öğrenildi.  İstanbul’un en büyük göçmen kaçakçısı olduğu iddia edilen N.I. nın Hacı lakabını kulandığı bilinen bu insan tacirinin bazen de ölen kardeşinin ismini kullandığı yapılan soruşturmalar neticesi belirlendi.
Tekirdağ Jandarma Alay Komutanlığı KOM şubesi ekiplerince sürdürülen bu büyük operasyonun geriye dönük olarak İstanbul, Edirne ve Tekirdağ da yakalanan yabancı uyruklu kaçakların yurt dışına gönderilmesi ile ilgili soruşturmalar geniş kapsamlı devam ediyor.
Yıllardır Edirne nin ilçelerin den  Yunanistana kaçak insan gönderen ve KARAKÖMÜR TİCARETİ OLARAK bilinen bu kanunsuzluklara Jandarma'nın yapmış olduğu operasyonların devam etmesini bekliyoruz.