info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.1155
Dolar Satış
:
34.1769
Euro Alış
:
37.0392
Euro Satış
:
37.1059
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Eczacılar Odasından Purinethol Açıklaması

Löseminin tekrarlanmasını önleyen ve alternatifi olmayan Purinethol adlı, büyük öneme sahip bu temel ilaç, haberde de belirtildiği üzere uzun zamandır eczanelerden temin edilememektedir.

 

Tekirdağ Eczacılar odası tarafından yapılan yazılı açıklamada;Bugün çeşitli basın yayın organlarında yer alan “Purinethol adlı lösemi ilacının,Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından bedeli ödenecek ilaçlar kapsamına alınmaması ve fiyatının da 9 TL’ye düşmesi nedeniyle ithalatçı firmanın ithalattan vazgeçmesi üzerine lösemi hastalarının çaresiz kaldığı”  yönündeki haberleri üzülerek okuduk.
 
Löseminin tekrarlanmasını önleyen ve alternatifi olmayan “Purinethol” adlı, büyük öneme sahip bu temel ilaç, haberde de belirtildiği üzere uzun zamandır eczanelerden temin edilememektedir. Çünkü ilgili ilaç, SGK tarafından bedeli ödenecek ilaçlar kapsamından çıkartılmış ve ilacın fiyatının düşmesi nedeniyle ithalatçı firma da ilacı ithal etmekten vazgeçmiştir. Hastalarımızı “Purinethol” adlı ilacın temini için TEB bünyesindeki İthal İlaç Temin Birimi’ne başvuru yapmaları konusunda uyarıyoruz.
 
Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti , söz konusu ilaç için gerekli işlemleri başlatmış olup, ilacın bu hafta Çarşamba ya da Perşembe günü ellerinde olacağını bildirmişlerdir. Ayrıca ilacın SGK tarafından tekrar geri ödeme listesine alınması için de başvuru yapılmış durumdadır.
 
Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
19.BÖLGE TEKİRDAĞ ECZACI ODASI BAŞKANI
Ecz.Ufuk Bekir ERSÖZ