info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da Umre Seminerleri Yapıldı

Tekirdağ dan 2011 yılında diyanet veya acente organizasyonlarından birine umre kaydı yaptıran kişilere eğitim semineri verildi.

Tekirdağ'dan 2011 yılında diyanet veya acente organizasyonlarından birine umre kaydı yaptıran kişilere eğitim semineri verildi.

Tekirdağ Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamada, Merkez Eski Camisi'nde başlayan, haftada 4 gün 3'er saat olan ve dün sona eren umre eğitim seminerlerine katılımın yoğun olduğu bildirildi.

Açıklamada, katılımcılara umre ile ilgili idari konular, beşeri münasebetler ve umre yolculuğu konularında uzman ve tecrübeli görevliler tarafından bilgisayar destekli bilgiler verildiği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, şunları kaydetti:

"Umre ibadetini yapabilmemiz için hem belli bir zenginliğimizin olması, hem de sağlımızın iyi olması gerekir. Umre ibadeti de hac ibadeti gibi hem beden, hem de mal ile yapılır. Umreye gidecek kimselerin Tekirdağ'dan başlayarak yolculuk esnasında Mekke ve Medine'de umre görevini yerine getirirken birçok hususa dikkat etmesi gerekiyor. Ne kadar külfet varsa o kadar nimet vardır. Umre ibadeti yorucu bir ibadet fakat bir o kadar da tatlı ve muazzam bir ibadettir."

Kaynak : Haber3