info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.1155
Dolar Satış
:
34.1769
Euro Alış
:
37.0392
Euro Satış
:
37.1059
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da Üç Aydır Maaşlarını Alamayan İşçiler Eylem Yaptı

Tekirdağ merkez göçmen evleri yolu üzerinde yer alan MNS giyim imalat sanayi dış ticaret şirketi bünyesin de çalışan 50 civarında işçi bu gün şirketten 3 aydır alamadıkları maaşları için Tekirdağ Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundular.

 

Tekirdağ merkez göçmen evleri yolu üzerinde yer alan  MNS giyim imalat sanayi dış ticaret şirketi bünyesin de çalışan 50 civarında işçi bu gün şirketten 3 aydır alamadıkları maaşları için Tekirdağ Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundular.
 
Tekirdağ Jandarma ve polise yaptıkları müracaat’a cevap olarak “OLAY OLMADAN BİZ MÜDAHALE EDEMEYİZ”  cevabını alan işçiler basına haber vermeleriyle olay yerine Tekirdağ yeni haber ekibi olarak işçilerin haklarını duyurabilmek maksadıyla habercilik ilkesinden ödün vermeden eylem yerine hemen ulaştık. İşçilerin atölye içerisinde bulunan adı geçen şirkete ait olmadığını iddia ettikleri 50 civarında makinananın bu gece işletme içerisinden alınabileceğini açıkladılar. Bu sebeple 3 aydır alacaklarını alamayan  işçiler çok mağdur olduklarını, SGK primlerinin de çok sayıda şirket ismi değişmesi sebebiyle giriş çıkış yapmakta olduğu için çok mağduruz dediler.
 
Eylem yapan gurup adına konuşan M.K ;”1,5 yıldır bu işyerinde çalıştığını son 3 aydır diğer işçiler gibi kendisinin de maaşını alamadığını belirtti. Geçtiğimiz hafta Cuma günü öğlene kadar taahhütlü işlerimizi bitirdik, zaman geldi 48 saat fedakarca evlerimize dahi gitmeden ,yemeden içmeden çalıştık, bu Cuma ise elektrikler kesildi denilerek saat 16:00 ya kadar bizleri burada beklettiler. Beklememize rağmen alacağımız karşılanmadı. Pazartesi yani bu gün ödeme yapılacağını söylemelerine rağmen bu gün iş yerine geldiğimizde iş yerinin kapalı olduğunu gördük. İş yeri sahibi M.D nin  babası  M.D iş yeri önünde toplanan işçilerle ve gazetemiz muhabiri ile görüştü, ayrıca iş yeri sahibi olan oğluna da gelişmelerle ilgili sürekli bilgi aktardı.
 
Tekirdağ Cumhuriyet savcılılığının konuya çok duyarlı davranarak 50 civarındaki işçinin mağduriyetinin giderilmesi için ne gerekiyorsa yapılacağını, yapılan yazılı müracaata karşılık cevap verildiğini açıkladılar.
 
Geçtiğimiz aylarda Hayrabolu Çerkezmüsellim yolu üzerinde bulunan bir tekstil atölyesinde de çalışan işçilerin maaşları ödemediğinden olay kaymakamlığa ve Cumhuriyet savcılığına intikal edince iş yeri sahibi işçilerin alacaklarını ödemek zorunda kalmıştı.