info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da Kaçakçılık Operasyonu

Tekirdağ da Emniyet Güçlerince Yapılan 3 Ayrı Operasyonda, 100 Uyuşturucu Hap, 750 Gram Toz Esrar ile Osmanlı ve Roma Dönemine Ait 36 Adet Tarihi Eser Ele Geçirildi.

Tekirdağ'da emniyet güçlerince yapılan 3 ayrı operasyonda, 100 uyuşturucu hap, 750 gram toz esrar ile Osmanlı ve Roma dönemine ait 36 adet tarihi eser ele geçirildi.

Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, 1. operasyonda, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda, 2 kişinin İstanbul'dan aldıkları uyuşturucu nitelikteki hapları Tekirdağ'a getirerek, satacakları bilgisinin alındığını ifade etti.

Bunun üzerine adli makamlardan alınan kararlara istinaden araç kovalama neticesinde, Yaşam Hastanesi önünde 2 şüpheliyi yakaladıklarını anlatan Çelikbilek, araç içerisinde yapılan aramada, 11 uyuşturucu nitelikte hap ele geçirildiğini söyledi.

İsimleri açıklanmayan 2 kişinin gözaltına alındığını bildiren Çelikbilek, bu kişilerin, 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan adli makamlarca tutuklandığını belirtti.

Çelikbilek, şunları kaydetti:

'2. operasyonda, Çorlu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği'ne yapılan ihbarı değerlendiren görevlilerimiz, Hıdırağa Mahallesi'nde bulunan ikamette, yaptıkları aramada, 750 gram toz esrar ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı. İsimleri açıklanmayan bu kişilerden, 1'i tutuklandı, 1'i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.'

Çelikbilek, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce yapılan 3. operasyonda ise istihbarat çalışmalarında, Muratlı'da ismi açıklanmayan kişinin, piyasadan topladığı tarihi eserleri satmak için müşteri aradığı şeklinde bilgiler edinildiğini belirtti. Çelikbilek, şöyle konuştu:

'Yapılan operasyonda, ismi açıklanmayan kişi tarihi eserlerle yakalandı. Elindeki çanta içerisinde yapılan aramada, 36 adet Osmanlı ve Roma dönemine ait tarihi eser olduğu değerlendirilen objeler ele geçirildi. Cumhuriyet Savcısının talimatına istinaden kişinin şüpheli sıfatıyla ifadesi alındıktan sonra salıverildi.'