info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da Deprem

Marmara Bölgesinde deprem meydana geldi. Yalova, Bursa, İstanbul ve Tekirdağ da da hissedildi. Kandilli nin merkez üssünü Kütahya - Simav olarak açıkladığı depremin ardından bir de 4.6 büyüklüğünde artçı meydana geldi. İlk belirlemelere göre panikten kaynaklı can kaybı var.

Kütahya'da saat 23.15'te 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi'nin merkez üssünü Simav olarak duyurduğu deprem İstanbul, Ankara, Çanakkale, Bursa, Balıkesir, Yalova, Afyonkarahisar, Eskişehir, Uşak, İzmir, Manisa ve Edirne'de de hissedildi.

Yerin 4 km derinliğinde meydana geldiği belirtilen depremin 10 dakika sonrası da 4.6'lık bir artçı yaşanırken, depremin hissedildiği il ve ilçelerde vatandaşların evlerini terk ederek sokağa çıktıkları bilgileri geliyor.

Ajanslara bir kişinin kalp krizi nedeniyle öldüğü bilgisi düşerken, bir kişinin de camdan atladığı için hayatını kaybettiğini söyleyen Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, NTV’ye bağlandı:

"Deprem olur olmaz ilin tamamını dolaştık ve şunu söyleyebilirim ki Kütahya merkezde bir sıkıntı yok, panik var tabi. Asıl merkez Simav ve şu anda oraya gidiyorum. Bir evin yan yattığ bilgisi gelirken, panikleyen ve camdan atlayan bir vatandaş da hayatını kaybetmiş. Bazı binalarda hasar olduğu bilgisi de geliyor. Ben de deprem anında odamda ve ayaktaydım, binam yeniydi ve çok şliddetli şekilde hissettim.”

ARTÇILAR OLUYOR
Deprem sonrası yaklaşık 40 artçının yaşandığı Simav'da telefonların çalışmadığı, elektriklerin de kesilk olduğu belirtiliyor.

"BÜYÜKLÜĞÜ 6"
Uluslararası ajansların son dakika olarak geçtiği depremi, ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu da, "Türkiye'nin batı kesiminde meydana gelen depremin merkez üssü, Kütahya'ya 77, Bursa'ya 121 ve Balıkesir'e 123 kilometre mesafede, büyüklüğü 6" şeklinde duyurdu.

"MARMARA'YLA ALAKASI YOK"
Deprem Uzmanı Doç.Dr. Oğuz Gündoğdu, NTV'ye yaptığı açıklamada, bölgede bir etkinlik olduğunun bilindiğini ve depremin sürpriz olmadığını söyledi.

Daha önce yakın bölgelerde büyük deprelmlerin meydana geldiğini belirten Gündoğdu, "Bu, orada olacağı anlamına gelmiyor" dedi.

"Orası bir derem bölgesi" şeklinde konuşan Gündoğdu, "Büyük bir hasar beklenmemesi gerekir. Dikey bir depremdi ve Marmaray'la alakası yok. Marmara'da olması beklenen 7'nin üzerindeki deprem yatay hareketlerle gerçekleşecek" ifadelerini kullandı.

Dünyadaki tüm depremler