info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da Arıtma Sistemleri Acilen Kurulmalı!

Tekirdağ İl Genel Meclis Başkanı Karaevli: ”Mevcut sanayi alanları olduğu için yeni sanayi alanı açılmayacak.


Tekirdağ İl Genel Meclis Başkanı Karaevli: ”Mevcut sanayi alanları olduğu için yeni sanayi alanı açılmayacak. Burada en çok dikkat ettiğimiz Trakya’nın toprağı, suyu, havası. Bunların etkilenmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bundan sonra bahsettiğim boş kalan alanlara sanayi gelse de belli kriterlere uymak zorunda. Göletler, barajlar yapılsın. Bunlar da tarımsal alanda değerlendirilsin. En kısa sürede yapılması gereken ise, Belediye ve sanayide arıtma sistemlerinin kurulması. Bu sistemin kurulması için bizde gereken desteği vermeye hazırız. 2011 yılı plan bütçemiz onaylandı. 2011′de yol projelerine biraz daha ağırlık vermek istiyoruz. Köy yollarını kısa zamanda iyileştireceğiz.”

Tekirdağ İl Genel Meclis Başkanı Münür Karaevli, ”En çok dikkat ettiğimiz Trakya’nın toprağı, suyu, havası. Bunların etkilenmemesi için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Tekirdağ İl Genel Meclis Başkanı Karaevli, yaptığı açıklamada, şehir planlama yetkilileriyle olan görüşmelerin sürdüğünü bildirdi. İstanbul Metropolitan firmasından yetkililerin de geleceğini belirten Tekirdağ İl Genel Meclis Başkanı Karaevli, firmanın planlarını İmar Komisyonu’nun değerlendireceğini ifade etti.

Planlarla ilgili büyük oranda uzlaştıklarını anlatan Tekirdağ İl Genel Meclis Başkanı Karaevli, belediyelerin kentsel alanlarıyla ilgili konularda ufak sıkıntıların yaşandığını, ancak bunlarında kısa zamanda çözüleceğini söyledi. Plan görüşmelerinde, yeni sanayi alanıyla ilgili görüşmelerde kesinlikle taviz vermediklerini belirten Tekirdağ İl Genel Meclis Başkanı Karaevli, şöyle konuştu: ”Mevcut sanayi alanları olduğu için yeni sanayi alanı açılmayacak. Burada en çok dikkat ettiğimiz Trakya’nın toprağı, suyu, havası. Bunların etkilenmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bundan sonra bahsettiğim boş kalan alanlara sanayi gelse de belli kriterlere uymak zorunda. Göletler, barajlar yapılsın. Bunlar da tarımsal alanda değerlendirilsin. En kısa sürede yapılması gereken ise, Belediye ve sanayide arıtma sistemlerinin kurulması. Bu sistemin kurulması için bizde gereken desteği vermeye hazırız. 2011 yılı plan bütçemiz onaylandı. 2011′de yol projelerine biraz daha ağırlık vermek istiyoruz. Köy yollarını kısa zamanda iyileştireceğiz.”

HOLLANDA ZİYARETİ

Hollanda’ya 10 kişilik bir heyet halinde 4 gece 5 gün süren bir program dâhilinde ziyarette bulunduklarını anlatan Tekirdağ İl Genel Meclis Başkanı Karaevli, ziyaretin çok faydalı geçtiğini ifade etti. Bölgenin Trakya ile benzerlik gösterdiğini belirten Tekirdağ İl Genel Meclis Başkanı Karaevli, bölgenin tarımsal ağırlıklı olduğunu söyledi.

Bölgede, büyükelçilik ve konsolosluklarla görüştüklerini anlatan Tekirdağ İl Genel Meclis Başkanı Karaevli, aynı zamanda çeşitli işletmeleri ziyaret ederek Türk iş adamlarıyla görüştüklerini söyledi. Tekirdağ İl Genel Meclis Başkanı Karaevli, konuşmasını şöyle sürdürdü: ”Ziyarette, et kombine tesisi ve günde 40 ton civarında peynir üreten tesisi gezdik. Ayrıca oranın kalkınma ajansında incelemelerde bulunduk. Çalışma yöntemlerini, hibe verme şekillerini konuştuk. Üniversite ziyaretimizde ise bizim bölgemize uyabilecek ‘tarım vadisi’ sistemini gördük. Benzer sistemi burada da uygulayabilmek mümkün. Umarım 2011 yılında böyle bir uygulamayı burada başlatabiliriz.’

Kaynak : Tekirdağ Yeni Haber