info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8895
Dolar Satış
:
33.9506
Euro Alış
:
37.6852
Euro Satış
:
37.7531
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Şenol Tekirdağ Adalete Daha Hızlı Ulaşacak

2024-2025 Adli yılı açılışı, Tekirdağ Valiliği önünde gerçekleştirildi.Tekirdağ Barolar Birliği Başkanı Egemen Gürcün`ün İsrail `in Gazze`de müslüman halka yapılan hukuksuz zulmü vurguladığı konuşmanın ardından Tekirdağ müjdeli bir haberle başlayan Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Şenol, Yeni adli yılda Adliye Mahkemesinin de hizmete başlayacağı müjdesini verdi.

Adliye Mahkemesinin açılmasıyla vatandaşa daha erken adalet sunulacağını vurgulayan Şenol konuşmasında, "Adalet, eşitlik, kardeşlik duygularının güçlendiği barış ve huzurun arttığı bir yıl olması dileğiyle yeni adli yılı açıyorum. Türkiye Cumhuriyetini kuran ve bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları ile aziz şehitlerimizi şükranla anıyorum.

Geçmiş yıllarda kaybettiğimiz fedakar meslektaşlarımızı, avukatları, başta şehit Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz olmak üzere tüm yargı şehitlerimizi, aziz vatanımızı korumak için canlarını veren kahraman güvenlik güçlerimizi ve 15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe teşebbüsü sırasında hayatlarını kaybeden demokrasi şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.

2024-2025 adli yılın Tekirdağ ili için ayrı bir önemi de vardır. Bu adli yılda Bölge Adliye Mahkememiz faaliyete geçecek böylece, halkımızın beklediği adalete daha erken ulaşma imkanı bulacaktır. Bölge Adliye Mahkememizin de şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Kıymetli Katılımcılar; Yeni adli yılda da hep birlikte insan hakları, hukuk devleti ve demokrasi gibi devlet düzeninin temelleri olan bakış açısıyla yargı görevini layıkıyla yerine getirmeye gayret edeceğiz.

Yaptığımız yargı görevinin birlikte yaşadığımız toplum bakımından hayati öneminin farkında olarak azim ve kararlılıkla daha adaletli bir dünya için çalışmaya devam edeceğiz"ifadelerine yer verdi.

Kaynak : Murat Ürtekin