info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.4495
Dolar Satış
:
34.5115
Euro Alış
:
36.2759
Euro Satış
:
36.3412
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Biyosistem Mühendisi Öğrencileri İkinci Zafer İçin Destek Bekliyor

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Biyosistem mühendisliği öğrencileri,daha önce (GÜNEŞİNOĞLU KİRAZ) projesi ile güneş enerjisiyle çalışan iki adet araç yapmış,bu iki araç yurt dışındaki başarılı çalışmalarıyla Tekirdağ’a büyük gurur yaşatmıştı.

NKÜ ÖĞRENCİLERİ ZİRAAT ROBOTUYLA İKİNCİ ZAFER İÇİN DESTEK BEKLİYOR

Bir yandan güneş enerjisiyle çalışan araçlara üreterek alternatif enerji kaynakları keşfetme çalışmasında olan öğrenciler,diğer taraftan ziraat alanında devrim yaratacak robotlar üretmek için prototip çalışmalarına başladı.

MADDİ DESTEK ŞART Bu konuda büyük bir özveriyle çalışan öğrencilerin ve eğitmenlerinin en büyük sıkıntısı,teknik malzeme temini için yeterli maddi kaynak olmamasından kaynaklanıyor.

Gelecekte ülkemiz açısından bir debrim niteliğinde olacak bu çalışma için,başta Tekirdağ ve ilçelerindeki Ziraat kuruluşları,fabrikalar ve oda başkanlıklarından destek bekliyorlar. AVRUPA’DA TEKİRDAĞ’I TEMSİL EDİYORLAR Güneşinoğlu takımı 2018 için gerek Bölgemizi, gerekse Namık Kemal Üniversitesini ve hatta Ülkemizi temsil etmek için çalışmalarına başladı. Namık Kemal Üniversitesi çeşitli bölümlerinden oluşan Takım Doç.Dr.İlker H ÇELEN danışmanlığında çalışmalarını yürütmektedir.

2018 de Şehit Mehmet Şengül Ortaokulu öğrencilerinden oluşturdukları Tractacus Jr takımı ile Türkiye’de FIRST LEGO Ligi Robot yarışlarına ve yurt dışında ise FieldRobot yarışmalarına hazırlanmaktadırlar. Ayrıca Field Robot yarışlarına Namık Kemal Üniversitesi öğrencilerinden oluşan bir takımla katılırken bir taraftan da TUBİTAK tarafından düzenlenmekte olan Alternatif enerjili Araçlar yarışında Elektirikli arabalar kategorisine katılmak için hızla çalışmalarını sürdürmektedirler.

Bu konuda başarılarının kaynağını ifade eden Doç.Dr.İlker H.Çelen; “ Başarının anahtarı,bu genç ve zeki beyin takımıdır.Bizler sadece onlara rehberlik yapıyoruz.Başarının altındaki gerçek sır,bir aile gibi çalışmakta yatıyor.Bizimkisi ağabey,abla,kardeş dayanışmasıdır.Burada öğretmen ve öğrenciden daha ilerisi var.Bir proje deneyip olumsuz sonuç aldığımızda birlikte üzülüyor,başarıda birlikte sevinip havalara uçuyoruz.

Bu gençler,geleceğe yön verecek bilim insanı olmayı hak ediyor.Bize düşen de,onlara rehberlik etmek,birlik ve dayanışma olgusunu ebedi kılmaktır” dedi. Geleceğin mimarı olmak için çalışan bu gençler Maddi ve Manevi desteklerini beklemektedir.

Kaynak : Murat Ürtekin