Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Eski dönemden, resmi kurumlara ve özel firmalara olan borç toplamı 63.931.000 TL olup, bugüne kadar bu borcun 18.184.000 TL kısmı ödenmiştir. Ödemeleri devam etmekte olup, halen faiz tahakkuk etmektedir. Bu nedenle belediye borcu faiz yükü nedeniyle sabit olmayıp artmaktadır. Belediye yönetimi devir alındığında, ödemeler dengesini sağlamak için 10.000.000 TL kredi alınmış ve eski borçlar belli bir periyot içinde ödenerek bu kredi ödemelerde kullanılmıştır. 25.000.000 TL daha borç yapıldığı iddiası asılsız olup, eski borçları ödemek üzere alınan kredi ve bu borçlara tahakkuk eden faizler, belediyenin bugünkü borcunu arttırmaktadır. Yönetimimiz süresince belediye yatırımları devam etmiş ve bu yatırımların büyük bir kısmı ödenmiştir. Bugün itibarıyla özel firma borçlarının 2.806.000 TL olması ödemelerin dengeli bir şekilde yapıldığını göstermektedir. Devam eden yatırımlar ödendiği gibi özel firmalara ve resmi kurumlara olan eski ve yeni borçlar da bütçe kaynakları dahilinde ödenmektedir" denildi.
AK Parti Tekirdağ Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanı Nevzat Bahar'ın Kasım ayı Meclis toplantısındaki konuşmasının da verildiği açıklama şu ifadeler yer aldı:
"5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun Meclisin bilgi edinme ve denetim yolları başlıklı madde 26'da, 'Meclis Üyeleri, Meclis Başkanlığı'na önerge vererek Belediye işleri ile ilgili konularda sözlü veya yazılı soru sorabilir. Soru Belediye Başkanı veya görevlendireceği kişi tarafından sözlü veya yazılı olarak cevaplandırılır' denilmektedir. 09/10/2005 tarih ve 25961 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan 03/07/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 19. maddesine dayanılarak hazırlanan Belediye Meclisi
çalışma yönetmeliğinin 8. Maddesinin son paragrafında 'Meclis toplantısının ilk gününde Belediye Başkanı ve üyeleri de Belediyeye ait işlerle ilgili konuların gündeme alınmasını önerebilir. Öneri, toplantıya katılanların salt çoğunluğunun kabulü ile gündeme alınır' hükmü bulunmaktadır. Belediye Meclisine 03.11.2010 tarihli ihale konuları ile ilgili sunulan önerge, Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç tarafından okunmuştur. Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, 'Biz size bilgileri de verebiliriz. Yapılan ihaleler kamuoyuna, internete, kamu ihale kurumuna bildirilen şeyler, ihaleye katılan firmaları son ana kadar bilmeniz sizin de takdir ettiğiniz üzere mümkün değil. İhaleye katılan firmalar uygunsa katılabilir' ifadesinden sonra 'Önergenin gündeme alınmasını oylarınıza sunuyorum' demiştir. Meclis Üyesi Nevzat Bahar tarafından 'Önergelerin gündeme alınıp alınmayacağı oylanmaz' ifadesi söylenmiştir. Meclis Çalışma Yönetmeliğinin 8. maddesi gereğince, önerge görüşülerek reddedilmiştir.
Belediye ve Meclis Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç tarafından, 'Önerge, reddedilse bile sizin bu bilgilere sahip olamayacağınız anlamına gelmez' ifadesi kullanılarak diğer konunun görüşülmesine geçilmiştir. Hazineye ait Karadeniz Mahallesi sınırları içerisindeki 164 dönümlük yeşil alana ait sözü edilen idari yargı kararı, Yeşil Alanın kaldırılması ile ilgili olmayıp adı geçen yargı kararına konu olan taşınmazlar mera vasfında olup, 2001 yılında onaylanan Tekirdağ İmar Planlarında, taşınmazlara 'Mera Alanı' kullanımı getirilmesi gerekmekte iken taşınmazlara 'Yeşil Alan' , 'Ağaçlandırılacak Alan' , 'Spor Alanı' ve 'Yol' kullanımları getirilmiştir. Bu taşınmazların mera vasıflarının yasal yollardan değiştirilebilmesi amacıyla imar planı değişikliği yapılmış dava konusu taşınmazlara dair bu imar planı değişikliği idari yargıda dava konusu edilmiş ve idari yargıda iddia edildiği gibi yeşil alan kaldırıldığı için değil bahse konu imar planı değişikliği yapılmadan önce taşınmazların mera vasıflarının değiştirilmemiş olması nedeniyle alınmıştır. Oysa; bu vasıf değişikliğinin idari yargıya konu edilen imar planı değişikliğinden önce yapılmış olmasının gerektiği yani prosedürün doğru sırayla uygulanmamış olması gerekçesiyle alınmıştır. Bu nedenle söz konusu iddialar doğru olmayıp her türlü dayanaktan yoksundur.