info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Ak Parti den İftar Yemeği ve Basın Toplantısı

Tekirdağ Ak Parti den İftar Yemeği ve Basın Toplantısı

Tekirdağ Ak parti il başkanlığı tarafından Ramazan ayı sebebiyle Tekirdağ il genelinde faaliyette olan gazetelerin temsilcilerinin katıldığı değerlendirme toplantısı ve iftar yemeği düzenledi. Tekirdağ Tic. Sn. Od. Yemek salonunda düzenlenen basın toplantısını Tekirdağ Milletvekilleri T. Ziyaeddin Akbulut, Özlem Yemişçi, İl başkanı Ahmet Kambur Medya Birim Başkanı Özkan Taşkıner ile il yönetim kurulu üyeleri ile Tekirdağ merkez ve ilçelerde faaliyet gösteren medya temsilcileri katıldı.

 

Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut Tekirdağ’da 3,5 yıldır başarıyla görev yapan Valimiz Zübeyir Kemelek’in Son kararname ile Sivas iline atanması dolayısıyla kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz dedi. Tekirdağ Yeniinan gazetesi sahibi Cahit Çelebiye de rahmet diledi. AK Parti Türkiye’nin umudu olarak siyaset sahnesinde yer almasının üzerinden 11, milletimizin tercihi ile tek başına iktidara gelmesinin üzerinden 9,5 yıllık bir zaman geçti. Biz Türkiye’yi geliştirme, kalkındırma, güçlendirme; ülkemizde, bölgemizde ve dünyada barışı huzuru, refahı tesis etme davasına sahip bir partiyiz. Geçen 9,5 yılda, ülke içinde ve uluslararası alanda gerçekleştirdiğimiz icraatlar, bu davamızın somut tezahürleridir.

Ülkemize ve milletimize hizmetle geçirdiğimiz 9,5 yılda Türkiye’yi 3 kat büyüttük. Türkiye ekonomisi, 2003’ten beri yıllık ortalama yüzde 5,3 büyüme başarısını gösterdi. Geçtiğimiz yıl dünya küresel ekonomik krizin pençesinde kıvranırken, biz Türkiye olarak, yüzde 8,5 büyüyerek yolumuza devam ettik. 2002 yılında 230 milyar dolar olan Gayri Safi Milli Hasılamız, 2011 yılında yaklaşık 3 kat artışla 772 milyar dolara ulaştı. Kişi başına Gayri safi Milli Hasılamız da aynı şekilde 3 kat büyüyerek 3 bin 500 dolardan 10 bin 444 dolara çıktı. Kamunun borçlanma faizini yüzde 63 seviyelerinden yüzde 8’lere kadar indirdik. Dış Ticaret hacmimiz, 2002 yılında 88 milyar dolarken, 2011 sonunda yaklaşık 4 kat artışla 376 milyar dolara yükseldi. 2002’de yüzde 30’dan devraldığımız enflasyonu bugün yüzde 8’lere geriletmiş durumdayız. 2002 yılında, toplam yatırım miktarı 59 milyar lira iken, 2011 yılı sonunda bu miktar, yaklaşık 5 kat artışla 283 milyar lira oldu.

Ülkemizde büyüme artarken, işsizlikte düşmeye devam ediyor. İşsizlik İspanya’da yüzde 24,6, Yunanistan’da yüzde 22,5, Portekiz’de yüzde 15,2 gibi yüksek düzeylerde seyrederken, Türkiye’de nisan ayında yüzde 9 seviyesine indi.

Tekirdağ Milletvekili Ziyaedin Akbulut Millieğitim ,Tarım ,Sağlık ,Adalet, Emniyet,Bayındırlık, Toki, Namıkkemal Üniversitesi, Ulaştıma , Haberleşme, Madencilik, ve diğer kamu hizmetleriyle ilgili geniş açıklamalarda bulundu. Ergene havzası koruma eylem planı ve ıslah organize sanayi bölgeleri ile ilgili çalışmalar hakında geniş bilgiler verdi. Köy-des çalışmalaırnı ve tarımda yapılan desteklemeleri rakamlarla açıklayan Ziyaeddin Akbulut, Tekirdağ da yapılan asyaport inşaatının 29 ekim 2013 de hizmete sokulmasını planlandığını dile getirdi. Tekirdağ lojistik bir merkez olacak işsizlere yeni istihdam ve iş imkanları sağlanacağını açıklayan Akbulut önümüzdeki yıllarda 2023 de daha fazlasını yapacağız dedi.

Tekirdağ’a 9,5 yıllık iktidarımız döneminde yüksek olarak yatırımlardan faydalanmasını sağlayan başbakanımıza da konuşmasının sonunda teşekkür etti.  Daha sonra basın toplantısında Tekirdağ Milletvekili Özlem yemişçi konuşmasına başlamadan önce yakın zamanda hayatını kaybeden basın çalışanı arkadaşımız Annesinin  vefatı dolayısıyla Çınar’a başsağlığı diliyorum dedi.

Milletvekili olduktan sonra ekonomik ağırlıklı çalışmalarda bulunduğunu açıklayan yemişçi Ankara da daha önce TOBB da görevli olduğu süre içinde Ankara da çok kurumla yakın ilişkiler içinde olduğunu ve bu çalışmalar içinde bu bağlantılardan Tekirdağ’a çok faydalı işler kazandırılmaktadır. Tekirdağ’ın ve tüm ilçelerinin Ak partiye olan güveni sebebiyle bizde inşallah meclis açıldıktan sonra çıkaracağımız kanunu ile Tekirdağ da kurulacak olan Büyük şehir hizmetlerinin artık daha çok kazanım sağlayacağına inandığını belirtti.

Vergi vermede ilk 9 içinde bulunan Tekirdağ’ın geriye dönüşte de artık kazanım sağlayacaktır bunun için çalışıyoruz. Özürlü vatandaşlarımıza Ak parti döneminde yaptığımız yardımla çok olumlu karşılanmaktadır bu çalışmalarımız artarak devam edecektir. Çorlu devlet hastanemiz tamamlanmış yakında açılacak, vergi dairesi binası tamamlandı açılması için çalışmalar sürdürülüyor, çorlu havaalanının pist uzatma çalışması iyileştirme çalışmaları devam ediyor, fakat çorlu hava alanının dahili uçuşlarda Trakya halkının ve iş adamlarının daha çok sahiplenmesini istedi.

Herkesin Ramazan aynı kutlayan Yemişçi Ak partinin R. Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki partimizde kasın milletvekilleri olarak daha çok çalışarak Türkiye’yi refah içinde yaşanabilir, Özürlülere sahip çık insanı yaşat ki devlet yaşasın bir ülke konumuna getirmek için çalışmalarımız devam edecektir dedi.

Daha sonra il başkanı Ahmet Kambur Tekirdağ belediyesi ile ilgili yaptığı kısa açıklamada Muratlı caddesinde belediye batmıştır. Son asfalt ihalesinde düşük fiyat verene bile bir bahane bularak verilmemesi için bazı oyunlar oynandığını iddia etti. Ak parti döneminde yapılan yolların bakımlarını bile yapamıyorlar.  Büyük şehri ve merkez belediyesini alacağız dedi.

Ahmet Kambur konuşmasının devamında il yönetimi olarak kongre sonrası göreve geldikten sonra çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. İl ilçe kadın kolları ve gençlik kolları olarak 9 ilçe yönetimleri  Ak partili belediyelerde görevli tüm arkadaşlarla çalışmalarımız uyum içinde sürdürülmektedir Dedi. Yemekte bir araya gelen gazeteciler tarafından sorulan sorulara da cevap veren Tekirdağ Milletvekilleri bir araya gelmekten mutlu olduklarını dile getirdiler.