info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tek Böbreğinin Olmadığını Öğrendi

Hastaneye giden, evli ve 2 çocuk babası 52 yaşındaki Refik Tıkna nın doğuştan sol böbreğinin olmadığı belirlendi.

 

Tekirdağ'ın Saray İlçesi'nde karın ağrısı şikayeti ile hastaneye giden, evli ve 2 çocuk babası 52 yaşındaki Refik Tıkna'nın doğuştan sol böbreğinin olmadığı belirlendi. Bugüne kadar önemli bir rahatsızlık geçirmediğini belirten Tıkna, sonucu öğrenince çok şaşırdığını söyledi. 
 
Saray'da esnaf olan Refik Tıkna, karın ağrısı şikayeti ile geçen günlerde Saray Devlet Hastanesi'ne gitti. Hastanede yapılan tahlillerde kan değerleri yüksek çıkan Tıkna, Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'ndeki tam donanımlı özel bir hastaneye başvurarak check-up yaptırdı. Muayene sonucu Refik Tıkna'nın sol böbreğinin olmadığı belirlendi. 
 
'ÇOK ŞAŞIRDIM' 
 
Hastanede röntgen çekildiğini ve kan tahlillerinin yapıldığını söyleyen Tıkna, "Sonuçları inceleyen doktor, 'Böbrek ameliyatı oldunuz mu?' diye sordu. Ben de hayır dedim. Bana sağ böbreğimin normal, sol böbreğimin ise olmadığı söyledi. Çok şaşırdım. 52 yaşındayım ve tek böbreğimin olmadığını yeni öğrendim. Bugüne kadar da önemli bir rahatsızlığım olmadı. Ailemin diğer fertlerinin de böbreklerini kontrol ettirdim. Onlarda iki tane var" dedi.