info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Susuzmüsellim Köyüne Damlama Su Tesisi

Hayrabolu Susuzmüsellim Köyüne Damlama Su Tesisi Kuruldu.

İlçemizde ilk defa damlama su ile sulama yapılacak ve ilk olarak Susuzmüsellim köyündeki tesis geçtiğimiz gün Tekirdağ Vali Yardımcısı ve İl Sekreteri Mustafa Yel,İl Genel Meclisi Başkanı Münür Karaevli ve tüm il genel meclis üyelerinin katılımıyla açılışı yapıldı.

Hayrabolu İl Genel Meclis Üyeleri,Fehmi Altayoğlu,Halil Başaran ve Bülent Can ında hazır ulunduğu törende, Tekirdağ dan gelen misafirler köy kahvesinde karşılandı,misafirlere köy muhtarlığınca ikramlarda bulunuldu,daha sonra hep birlikte Damlama Su tesisine geçildi,burada tesisi yapan Ercan Yörük ve Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri,bilgilendirme toplantısı yaptı.

Tesisin 400 dönüm alanda damlama su ile tarım yapılacağı belirtilirken,57 metre kot farkına su verilebileceği bunun içinde 5 pompanın faaliyet göstereceği belirtildi.

Damlama su ile ilk etapta pancar,mısır ekiminin gerçekleştirileceği ama en kısa zamanda meyvecilik ile bahçecilik ürünleri üzerine yoğunlaşılacağı da belirtildi.105 parsel sahibine ait 400 dekar alanda bundan böyle damlama su ile tarım yapılacak olması köyde de sevinçle karşılandı.Köylü vatandaşların yarısından fazlasının tarlalarının damlama su ile tarıma geçeceğini Susuzmüsellim Köyü muhtarı gelen misafirlere açıkladı.

Bu tesisin ilçemiz Susuzmüsellim Köyüne kazandırılması için çaba harcayan İl Genel Meclisi Üyelerimiz Fehmi Altayoğlu,Halil Başaran ve Bülent Can a şükranlarını sunan köylü vatandaşlar,bundan böyle tarlalarımızda damlama su ile tarımla uğraşacağız,su derdimiz olmayacak,çok mutluyuz,dediler.

Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Yel ile İl Genel Meclisi Başkanı Münür Karaevli ve tüm il genel meclisi üyeleri ev sahibi Hayrabolu il genel meclis üyelerinin Çerkezmüsellimde verdiği akşam yemeğinde,gönüllerince eğlendiler.