info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sultanköy, Büyükşehir Belediyesi Gibi Çalışıyor

Sultanköy Belediye Başkanı Ersin Çolpan, belediye hizmetlerinde birçok konuya değinirken, Sultanköy’de sorunlara kalıcı çözümler ürettiklerini ve kalıcı eserlere imza attıklarını dile getirdi.

 “Sultanköy’de hayatın her alanına dokunan hizmetler yapıyoruz. Bölgemizin geleceğine yönelik kalıcı eserleri vatandaşlarımızdan gelen görüş, öneri ve fikirler doğrultusunda dizayn ediyoruz. Bölgemize yönelik hayaller, projeler ve düşünceler bizler için çok önemlidir” dedi.
 
“YERİN ALTINA DA ÜSTÜNE DE YATIRIM YAPIYORUZ”
 
Alt yapı, park ve yeşil alan çalışmalarıyla ilgili, doğaya, çevreye ve yeşile önem verdiğini söyleyen Başkan Çolpan, Bayram öncesi başlattıkları çevre temizliği ve sonbahar hazırlıklarından bahsederek, vatandaşların yaşam kalitesini arttırmak için ellerinden gelen hizmeti sunduklarını ifade etti.
 
Başkan Çolpan;  “ Hemşerilerimizin yaşam kalitesini artırma vazifemiz önceliktedir.Belediyenin kanalizasyon projesini yaptırabilmek için altlık olarak kullanılan hali hazır harita ve  imar planı yapımı aşamalarında hızlı bir şekilde iş takibi yapıyoruz ve beldenin Marmaraereğlisi Belediyesine bağlanmadan, 25000 kişi altındaki belediyelere sağlanan %50 hibe destekli SUKAP projesi kapsamına girerek, hattın biran önce  inşaatına başlanmasını sağlayacağız. Belediyeler birleştikten sonra nüfus 25000 kişi’nin üstünde olacak ve bu hibeden yararlanması mümkün olmayacaktır. Bu sebeple halkımıza kanalizasyon şebekesinin yapımının mart ayına kadar başlanacağı müjdesini verebiliriz. İller Bankası A.Ş. İstanbul Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen kanalizasyon şebeke hattın proje yapım ihalesini alan YCK Müh. Müş. İnş. Ve Tic. Ltd. Şirketi işin kesin kabulüne esas olmak üzere 05/09/2013 tarihi itibariyle Sultanköy’de sondaj kuyusu ve araştırma çukuru açılması çalışmalarını tamamladı ve yetkililerin vereceği jeolojik rapor sonucunda kanalizasyon şebeke hattı projesinin hızlı bir şekilde kabulü yapılarak, hattın inşaatı için ihale aşamasına gelinmesi planlanmakta” dedi.
 
ÇALIŞANIN VE ÜRETENİN HER ZAMAN YANINDAYIZ
 
Her geçen gün yaşam kalitesi artan hızla büyüyen ve gelişen Sultanköy halka daha iyi hizmet vermek ve Sultanköy’e kalıcı eserler bırakmak için ekstra efor sarf eden Belediye Başkanı Ersin Çolpan ve ekibi parklardan, caddelere, kaldırımlardan, asfalta, yeni spor ile hizmet alanlarına kadar yaptığı birçok çalışma ile Sultanköy halkının yarınlarını oluşturuyor.
 
Sultanköy’ün çehresini modern bir görünüme kavuşturmak için çalışmalarına hızla devam eden Sultanköy Belediyesi vatandaşların talepleri doğrultusunda yollarda kilit parke taşı döşeme çalışmalarını sürdürüyor, cadde ve sokaklarda önemli değişikliklere imza atıyor.  Cadde ve sokaklar yeni ve modern görünümüyle vatandaşların hizmetine sunuluyor.
 
Kilit parke taşı çalışmalarının yapıldığı Cevizbağ Sokak, Öğretmen Sokak, İstanbul sokak, Gülnihal sokak, Atmaca Sokak ve Fındıklı Bulvarının sakinleriyle asfalt çalışmalarını takip eden Sultanköy Belediye Başkanı Ersin Çolpan program dahilinde tüm sokaklarda ihtiyaçlarının karşılandığını, ortaya konulan samimi gayretler ve yürütülen çalışmalar sonucunda Sultanköy hızla gelişip güzelleştiğini belirtti. 
 
Başkan Çolpan; “ Bizim belediyecilik anlayışımızın temelinde hizmet vardır. Biz, yaptığımız tüm çalışmaları, inşa ettiğimiz her şeyi insan için yapıyoruz. Belediyeciliğin temel esprisi insanların hayat standardını ve yaşam kalitesini yükseltebilmektir. Sultanköy sokaklarında yolları bozuk olanları tespit ettik ve kilit parke taşı döşeme çalışmalarını gerçekleştirdik. Parklarımızı genişlettik ve bakımlarını gerçekleştirdik. Beldemize yeni parklar, festival alanı kazandırdık.  Kaldırımlarımızın tümünde engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun tarzda düzenlemeler yaptık. Trakya Kalkınma Ajansından hibe yoluyla beldemize kazandırdığımız Evsel Atık Su Arıtma Tesisimizi faaliyete geçirdik. ” dedi.
 
15 BİN FİDANA DAMLA DAMLA HAYAT
 
Yeşile, doğaya ve çevreye önem veren Sultanköy Belediye Başkanı Ersin Çolpan, Yeşil ve Mavinin buluştuğu Sultanköy’ün bir sevdalısı olduğunu ve beldeye verdiği ve vermek istediği hizmetlerin sayısını anlatmakla bitiremiyor.
 
“Sultanköy ‘de yeşil alanlarımızı genişleterek, doğaya ve çevre temizliğine önem verdik. 4 yıl boyunca, zeytin, ıhlamur, fıstık çamı gibi çeşitli türdeki 15 bin fidanımızı toprakla buluşturduk ve onlara damla damla hayat verdik.  Her yıl Sultanköy’ü yeni sezona hazırlayarak mevsimlerin doğal güzelliğini ortaya çıkarmak adına çiçeklerle donattık. Tam bir kartpostal görünümüne bürünen Sultanköy park ve bahçeleri görülmeye değer ortamlar oluşturduk. Nisan ayında lalelerle rengarenk bürünen park ve bahçelerimiz, bu ayda olduğu gibi sonbahara da kasım patları ve renk renk menekşelerle yeni yüzüne kavuşturduk” dedi.
 
“SULTANKÖY’DE VE BÖLGEDE BELEDİYECİLİK DESTANI YAZDIK”
 
Sosyal belediyecilik alanında sosyal ve kültürel alanda gerçekleştirdikleri çalışmalardan bahseden ve bölgede şimdiye kadar yapılmamış kültürel aktivitelere ilk defa imza atan Sultanköy Belediyesi Cenaze hizmetlerinden, Kadınlar Gününe özel programlarına, Anneler Günü etkinliklerinden, iftar yemeklerine, Türkiye geneline yapılan kültür turlarından ve ihtiyaç sahiplerine yapılan erzak, giyim, kömür yardımlarına ve öğrencilerin eğitim giderlerine kadar bir çok konuda vatandaşının yanında olmuş ve tam bir toplumcu belediyecilik destanı yazmıştır. Büyükşehir Belediyesi gibi çalışan Sultanköy Belediyesi vatandaşın hayatını kolaylaştıran hizmetler vermeye devam etmektedir. 
Sultanköy Belediyesinin Belediye Başkanı Ersin Çolpan; “ Yerel yönetimlerin insanların fiziki ihtiyaçlarını karşılamak gibi asli bir görevi olmakla birlikte; esas itibarıyla halkın düşünsel, estetik ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak ve bu alanda gelişmelerine katkı sağlamak gibi ciddi bir sorumluluğu da vardır. Biz de Sultanköy Belediyesi olarak bu manada birçok çalışma yapıyoruz. Tüm imkanlarımızı gençlerimiz için seferber ettik. Kurduğumuz Spor kulübü ile birlikte, hizmete açtığımız sentetik çim halı sahamız, basketbol, voleybol sahalarımızla birlikte spor lokalimiz gençlerimizin yaşam kaynağı olmuş ve spor aktivitelerini yapabilecekleri bir merkez haline getirilmiştir. Yine lokalimizin içerisinde oluşturduğumuz, Trakya Kalkınma Ajansından hibe yoluyla kazandırdığımız Akıllı Kent Projesi ile Bilgi Evini kurarak gençlerimizin uğrak noktası oldu.
 
 Diğer yandan dar gelirli vatandaşlarımıza ve sıkıntı içindeki komşularımıza da yardım ediyoruz. Çünkü biz, komşusu açken tok yatamayacak insanlarız. Bu sebeple yoksulluk sınırında yaşayan ailelere ayni yardımlar yaparak onların sıkıntılarını bir nebze olsun giderme gayreti içindeyiz. Bu manada gıda yardımı, eşya yardımları, kıyafet yardımı, yakacak yardımı, eğitim kurumlarına, sağlık kurumlarına verdiğimiz destekle birlikte cenaze sonrası yemek hizmeti gibi pek çok konuda muhtaç ailelere yardım elimizi uzatıyoruz” dedi.
 
“BİZ, SULTANKÖY’ÜN GELECEĞİNİ PLANLADIK, HALKIMIZ DA BUNA DESTEK VERSİN İSTİYORUZ”
 
Hayal ettiği Sultanköy’ü gerçekleştirmek istediğini ve İnsanlara faydalı olmak için bu yolda yürüdüğünü dile getiren Başkan Çolpan, “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır” diyerek hemşerilerinden destek istedi.
 
Başkan Çolpan, “Daha evvel de söylediğim gibi bizim belediyecilik anlayışımızın temelinde insan vardır. Biz, yaptığımız tüm çalışmaları, inşa ettiğimiz her şeyi insan için yapıyoruz. Belediyeciliğin temel esprisi insanların hayat standardını ve yaşam kalitesini yükseltebilmektir. İnsanlar evlerinden dışarı adım attığı andan itibaren dışarıda yaşamaya başlıyor. Hatta çoğu zaman sokaklarda, evimizden fazla zaman geçiriyoruz. Bu zaman zarfında insanlar belediyelerle karşılaşmış oluyor. Atılan her adım bir belediye hizmetine karşılık geliyor. Biz de bölgemizin her yerindeki insanımızı mutlu kılabilmek ve sorunsuz bir şekilde vakit geçirmesini sağlayabilmek için çalışıyoruz. Bu yüzden hizmeti adil bir şekilde en uç noktalara kadar götürmek gibi gerçekçi ve etkili bir yöntemimiz var. Bununla birlikte gece aklımıza geleni sabah yapmak gibi bir yöntemimiz yok. Tüm çalışmalarımızı makro plan dâhilinde yapıyor; bölgemizi elli yıl sonrasını da düşünerek imar ediyoruz. “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır” diyerek tüm bölgedeki hemşerilerimizden çalışmalarımızda destek istiyoruz” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
Kaynak : Murat ÜRTEKİN