info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sultanköy Belediyesi Bursa Kültür Gezisi Başladı

Sultanköy Belediyesi Dini ve Kültür Gezilerinden Ramazan ayı içerisinde yapacağı gezilerden ikinci olan Bursa gezisini tamamlayarak geri döndü.

Çağdaş ve sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarına devam eden Sultanköy Belediyesi “İyi ki bu ilçede yaşıyorum”  projesi adı altında Dini ve Kültür Gezilerinden Ramazan Ayı içerisinde yapılacak olan Edirne, Bursa ve İstanbul gezilerinden Bursa Turunun ilk kafilesi 22 Temmuz Pazartesi günü yapılarak, Türkmenli Köyü’nden bir 45 kişilik bir kafile ile gerçekleştirildi.
 
Gezi programında tarihi mekanların ziyaretleri ve ibadet ağırlıklı olması katılımcıların büyük beğenisini kazandı. Bursa şehrine tarih, damgasını o kadar derin ve kuvvetli basmıştır ki, o her yerde ziyaretçilerin karşına çıkar. İstanbul’dan sonra en çok tarihi şahsiyetler ve eserleri bağrında taşıyan Bursa’nın Türk tarihinde çok müstesna yerlerini doyasıya gezen tur ekibimiz.
 
Bursa’nın tarihi mekanlarını rehber Ayşen Demirtaş eşliğinde gezip gördüler.  Bursa’da bulunan Türkiye’nin en yaşlı çınarlarından biri olan İnkaya Çınarı ile başlamış oldu. Çınarın gölgesindeki moladan sonra Karagöz Müzesi ziyaretleri gerçekleştirildi. Tophane Parkı’nın ardında Osman Gazi, Orhan Gazi Türbeleri, ve Saat Kulesinin tamamlayıp, Yıldırım Beyazıt Han tarafından yaptırılan Ulu Camii ziyareti yapıldı. Orhan Parkı içerisinde İpekçiliğin Merkez olan Kozahan ‘dan sonra serbest zamanda kapalı çarşı gezildi. Serbest zamanın ardından büyük velilerimiz olan Emir Sultan’ın Külliyesine gidildi. Türbeden sonra Yeşil Camii ve farklı bir mimarı olan Yeşil Türbe Gezilerek İftar yemeğine geçildi. İftar açıldı, akşam namazları kılındı ve Türkmenli misafirler fıkralar ve şarkılar eşliğinde Sultanköy’e geri dönüldü. Türkmenli köyü sakinlerinden oluşan grup, Sultanköy Belediye Başkanı Ersin Çolpan’a teşekkürlerini ileterek, bu kültür gezilerinde İlçe genelini düşünerek kendilerine de bu fırsatı verdikleri için memnuniyetlerini dile getirdiler.