info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, Kızılay Mağdurun Biz Kızılayın Yanındayız

Tekirdağ`ın Süleymanpaşa ilçesinde, Kızılay İl Başkanlığı ve Tekirdağ Halk Eğitim Merkezinin, Kızılayın 156.kuruluş yıldönümü vesilesiyle gerçekleştirdiği resim ve el sanatları sergisi ve kermesi büyük ilgi gördü.

Serginin açılış konuşmasını yapan Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, "afette, savaşta, depremde, selde, afette yanımızda olan, can damarımız ve kan damarımız olan Kızılayımız tarih boyunca çok önemli işlevi faydaları olmuş, insanların, mazlumların ve mağdurların yüreğine dokunmuş gözbebeğimizdir. Onları her türlü sıkıntıdan, dedikodudan, yanlış anlamadan korumak ve sahip çıkmak görevimizdir.

Kızılay demek biz demektir. Bizlerin de bayrağımızı taşıyorlar. Onlara gelecek sorun, sıkıntı bizleri de üzer. Kızılayımızın bu kadar yaptığı yardımları, çabaları karşısında teşekkür etmek, takdir etmek, varsa eksiklerini düzeltmek hepimizin görevidir. Ben canla başla çalışan, gerek 6 Şubat depreminde gerek Karadenizdeki sel felaketinde canını dişine takarak aynı gün aynı saatte afet yerinde olan tüm Kızılay mensuplarını tebrik ediyorum. Allah kazasız belasız afetsiz bir Türkiye nasip etsin. İnşallah tekrar bir deprem veya sel afeti ile karşılaşmayız. Oraya gidecek ekonomik kaynaklarımız da toplumun refah seviyesine harcanır. Böylece halkımız çok daha mutlu çok daha huzurlu yaşar. Rabbim bir felaket yaşatmasın, Kızılayımızı da mazlum ve mağdura destekten mahrum etmesin Dedi.

Kızılay İl Başkanı Hamiyet Çizen, Kızılay bir amiral gemisi bizler de onun hizmet neferleriyiz. Bizden sonra da halka hizmet hakka hizmet yolunda bu bayrağı taşıyacak nice gençlerimiz nice gönüllülerimiz olacaktır. Bir çocuğu gülümsetebilmek, bir annenin gözyaşını dindirebilmek bir mazluma umut olmak, bizim insanlık vazifemizdir. İnsanların yüreğine dokunabimek, bir acıyı dindirebilmek, aç olana aş, üşüyene kıyafet evsize yuva olabilmenin mutluluğu kelimelerle ifade edilemez.

Kızılayımız 156 yıl değil 156 asır her daim mazlumun ve mağdurun yanında olmaya devam edecektir Dedi. Kızılay ve Tekirdağ Halk Eğitim Merkezinin ortaklaşa gerçekleştirdiği Sergiden elde edilecek gelir, yine ihtiyaç sahiplerine umut olacak.

Kaynak : Murat Ürtekin