info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.1155
Dolar Satış
:
34.1769
Euro Alış
:
37.0392
Euro Satış
:
37.1059
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Şehit Öğretmen Kubilay Tekirdağ da anıldı

Tekirdağ otogar yanında yer alan şehit öğretmen Neşe Alten anıtı önünde toplanan eğitimciler ve vatandaşlar tarafından konuşmalar yapılarak anıldı.

Tekirdağ otogar yanında yer alan şehit öğretmen Neşe Alten anıtı önünde toplanan eğitimciler ve vatandaşlar tarafından konuşmalar yapılarak anıldı.

Bu gün saat 12:30 toplanan 100 civarında katılımcının olduğu grup saygı duruşu ve istiklal marşının ardından anıta çelenk koydu. Ardından Şehit Kubilay’ı anlatan konuşmalar yaptılar.

ADD Tekirdağ şubesi başkanı Servet Gürkan tarafından yapılan konuşmada; bugün 78 . yıl dönümünde cumhuriyet devrimleriyle seçme seçilme hakkını kazanan kadınlarımız. Pratikte kullanmadıkları bir çok haklarını kaybetmek üzeredir. Siyasi iktidar tartışmaların ekseninin bilinçli bir şekilde başkanlık sistemine yöneltmekte ve TBMM nin işlevini de tartışmaya açmaktadır. Milletimizi egemenliğine sahip çıkmaya çağırıyor 29 Ekim ve 10 kasımda ortaya çıkan büyük iradenin de önümüzdeki sürece dahil olacağını ve vatanımızın bölünmesine asla izin verilmeyeceğini ilan ediyoruz. Gün bayrakların dürüldüğü gün değil her ortam da altında toplanıldığı gündür. Yarın geç olacaktır. Varlığımızı bütünlüğümüzü vatan ve ulus birlikteliği için kullanmalıyız. Cumhuriyetimizin temel değerlerine Atatürk devrimlerine ve bu uğurda bedel ödeyen yurt severlerimize sahip çıkarak milletmiiz yeniden ayağa kaldırılacaktır. Bu görev başarılıncaya dek birlikteliğimiz güçlenerek, mücadeleye devam edecektir. dedi.