info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Şehit Er Kadir Dadaş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Er Kadir Dadaş Son Yolculuğuna Uğurlandı

25 Eylül Salı günü Tunceli’de askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit düşen Piyade Er Kadir Dadaş (21) ailesinin yaşadığı Çerkezköy ilçemiz Karaağaç beldesinde son yolculuğuna uğurlandı.

      Terhisine 40 gün kala Şehit olan Piyade Er Kadir Dadaş’ın cenazesi kimlik tespiti için götürüldüğü Ankara Adli Tıp Kurumu’ndan uçakla Çorlu Havaalanı’na getirildi. Havaalanında yapılan askeri törenin ardından karayoluyla toprağa verileceği Karaağaç beldesine konvoy eşliğinde nakledilen Şehit Askerimiz Kadir Dadaş’ın naaşı, ilk olarak baba ocağına götürüldü.Burada ailesi ve sevenlerinden helallik alındı.  Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen’in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi bir süre askerlerin omuzlarında taşındı daha sonra  cenaze aracına konularak belde mezarlığına götürüldü.Burada  Şehidin cenazesi dualar eşliğinde toprağa verildi.

    Törene Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu, Milletvekilleri Özlem Yemişçi, Candan Yüceer ve  Bülent Belen, Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdelen, askeri ve mülki erkan ile şehidin yakınları ve sayısı 10 bini bulan vatandaş topluluğu katıldı.