info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Seçimler de YGS Gibi Karma Karışık Hale Gelmesin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, YGS soruşturmasına göndermede bulunarak, "12 Haziran seçimlerinin sağlıklı ve güvenli bir ortamda olması için iktidara büyük iş düşüyor. Sakın ha bu seçimler de YGS gibi karmakarışık hale gelmesin." dedi.

 

Seçim gezilerine Tekirdağ'da devam eden Devlet Bahçeli, il binasında bir süre dinlendikten sonra partililerle beraber Cengiz Topel meydanındaki miting alanına geldi. Partililer ve vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan Bahçeli'nin elini öpmek isteyen çok sayıda partili sıraya girdi.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, alanda toplanan kalabalığı selamladıktan sonra konuşmasına başladı. 12 Haziran seçimlerinde katılımın yoğun olması gerektiğini belirten Bahçeli, "Tabii ki seçimlerde katılım olacak, ama bu seçimlerin sağlıklı ve güvenli bir ortamda olması için iktidara büyük iş düşüyor. Sakın ha bu seçimler de YGS sınavı gibi karmakarışık hale gelmesin." diye konuştu.
 
Bahçeli sözlerine şöyle devam etti: "AK Parti kurulduğu günden bugüne 9 yıldır ülkeyi yönetmekte, bu 9 yıl süren hizmet süreci içerisinde alamayacağı karar çıkaramayacağı yasa olamaz. Ancak aradan geçen süre içerisinde iktidarı değerlendirecek olursak Sayın Başbakan ustalık dönemi diyerek bir iktidara daha talip oldu. Çırakken, kalfayken yaptıklarını gözden geçirmemiz gerekir, bakalım usta olabilecek mi? 2002 yılında kurulan AK Parti kuruluşundan başlayan ve 2011'e kadar gelen hizmet döneminde sizler eğer mutluysanız, hayat standartlarınız yüksekse, toplum ve aile olarak geleceğe aydınlık bir şekilde bakıyorsanız o zaman sayın başbakanın durmak yok yola devam sözüne iştirak edip vebaline ortak olabilirsiniz. Hakkari'de vali yok, Van'da vali yok, Diyarbakır'da vali yok, yani devlet yok. Kala kala bir polis kardeşim kalmış. O da yüzü sarılı peşmerge ile mücadele ediyor. Yeri geliyor yumruk yiyor, yeri geliyor tokat yiyor, yeri geliyor şehit oluyor. Mısır'da halk meydanlara çıkıp bir meydanda oturup slogan atıyor, yakma yıkma yok, bir devlet başkanı görevinden istifa ediyor. Ama İstanbul'a bakın 18 günde yakılan araç sayısı 53'ü geçmiş, ama hükümetin haberi yok. Olaylara biz de mi karışalım, birbirimize mi girelim, bin yıllık kardeşliği Türk Kürt düşmanlığına mı çevirelim. Hangi partiden olursak olalım seçim sandığının başına gittiğimizde elimizi vicdanımıza koyup düşünelim."
 
"YAŞA VE YAŞAT İLKESİNİ UYGULAYACAĞIZ"
12 Haziran'da tek başına iktidar olmak isteyen MHP olarak 100 sorun ve 100 çözüm bulduklarını ifade eden Bahçeli, "Asayişi sağlanmış terör bitmiş bir hükümet istiyoruz. Dinimizde yaşa ve yaşat ilkesi çağımızda Anayasanın 3.Maddesi gereği sosyal adalet ve sosyal devlet olarak tanımlanmıştır.
 
Bu paket ekonomisiyle olmaz işte bunun için Hilal kartı sunuyoruz. Bu kartı yanında bulunduran başı açık alnı dil bir şekilde yoksulum ama yalnız değilim yanımda milletim yanımda devletim var diyecek. Tekirdağ'da ne kadar esnaf kardeşim varsa onlara girecek alışverişini yapacak ve diyecek ki benden alacaklarını git devletten al diyecek. Bu, yoksula aş esnafa iş demektir. Bağımsızlığımızın sembolü ay yıldızlı bayrağımızdaki hilal nasıl bizi gökyüzünde kucaklıyorsa Hilal karttaki hilal yoksulumuzu kucaklayacak. AK Parti'nin hırsız iktidarı gidecek MHP gelecek, ama bir eksiğimiz var, halkımız oy kullanmaya gittiğinde MHP'ye yan durup oy atmıyor. Şimdi oyunuzu istiyorum. Tek başına iktidar olmak için istiyorum." dedi.