info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Savcılara Veda Gecesi

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığında görev yapan ve yaş haddinden emekliye ayrılan iki cumhuriyet savcısına veda gecesi düzenlendi.

Yaş haddinden emekliye ayrılan Cumhuriyet Savcısı Ahmet Kılıç, yaptığı esprilerle geceye katılanları kahkahaya boğdu. Cumhuriyet Savcısı Ahmet Kılıç bir anısında, "Anadolu da görev yaptığımız yıllarda, yol olmayan yerlere katırlarla giderdik. Bir katıra ben, bir katıra katip, bir katıra tabip ve diğer katıra da kolluk kuvveti biner öyle giderdik. Memleketimin yolları olmayan yerleri de vardı" dedi.

Çorlu da Cumhuriyet Başsavcılığında görev yapan cumhuriyet savcıları Ahmet Kılıç ve Necmettin Güler in yaş haddinden dolayı emekliye ayrılması nedeniyle Şiva Restoranda veda gecesi düzenlendi. Geceye Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Kudret Sarıtaş, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek, Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Zikrullah Özbağ, hâkimler ve cumhuriyet savcıları katıldı.

Gecede konuşan Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek, "İki arkadaşımız aramızdan ayrılıyor. 6 aydır buradayım ve bizlerle deneyimlerini paylaştılar. Bir gün bu konuşmayı bizim içinde yapacaklar. Ahmet Bey ve Necmettin Bey alınlarının hakkıyla aramızdan ayrılıyorlar. Ahmet beyi fıkralarıyla özleyeceğiz. Necmettin beyinde her şeyi eleştirme davranışıyla özleyeceğiz. Kurumum adına kendilerine teşekkür ediyorum. Kendilerine mutluluk dolu bir yaşantı diliyorum" dedi.

34 yıl görev süresi sonunda yaş haddinden emekliye ayrılan Ahmet Kılıç, "Bu geceyi benimle paylaşan tüm dostlarıma teşekkür ediyorum" diyerek meslek hayatı boyunca başına gelen ilginç olayları esprili şekilde anlatarak geceye katılanları kahkahaya boğdu. 30 yıl görev yapan ve yine yaş haddinden emekliye ayrılan Necmettin Güler de, "Bu gece bir tayin toplantısı değil. Uzun yıllar iyisi ile kötüsüyle geçirdiğimiz bu görevi sonlandırıyoruz. Hepinize teşekkür ederim" dedi.

Çorlu Kaymakamı Ali Dursun da, "Böyle anlamlı bir gecede sevdiğim iki ağabeyimin yanlarında bulunmaktan onur duyuyorum. Böylesine ciddi bir görevi bu kadar iyi bitirmek herkese nasip olmaz. Her görev mukaddestir. Ama adalete hizmet etmek kadar yüce bir görev yoktur" dedi. Ardından Çorlu Kaymakamı Ali Dursun tarafından emekliye ayrılan Ahmet Kılıç a plaketi ve hediyeleri verildi. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan da Necmettin Güler e plaketini ve hediyesini verdi. Daha sonra Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek, Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Zikrullah Özbağ emekliye ayrılan Ahmet Kılıç ve Necmettin Güler le hatıra fotoğrafı çektirdi.