info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Şarköyde Kan Bağış Kampanyası

Şarköy de düzenlenen kan bağışı kampanyasının ilk gününde 71 vatandaş kan bağışında bulundu.

Kızılay Şarköy Şubesi Başkanı Cevat İnce, yaptığı açıklamada, halkı kan bağışı konusunda bilinçlendirmek ve gönüllü verici sayısını arttırmak amacıyla her yıl kampanya düzenlediklerini söyledi.

Katılımı arttırmak için çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla yazışmalarda bulunduklarını anlatan İnce, 18-65 yaş arası önemli bir sağlık problemi bulunmayan vücut ağırlığı 50 kilogramın üstünde olan her vatandaşın yılda 4 kez kan bağışında bulunabileceğini bildirdi.

Kızılay olarak bu yıl "Birbirimize ihtiyacımız var" sloganıyla Türkiye nin kan ihtiyacını karşılamak için yola çıktıklarını ifade eden İnce, vatandaşları kan vermeye beklediklerini belirtti.

Edirne Kan Merkezi Müdürü Dr. Güler Ateş de Türkiye nin yılda 1 milyon 500 bin ünite kana ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Bu ihtiyacı karşılamak üzere ülkenin bir çok yerinde kampanyalar düzenlediklerini belirten Ateş, "En güvenli kan, düzenlenen bu kampanyalarla gönüllü kan bağışçılarından elde edilmektedir. Çünkü onların potansiyel olarak yaşamsal tehlikesi olan enfeksiyonları kan alıcılarına bulaştırma riski çok azdır. Milyonlarca insan hayatlarını hiçbir karşılık beklemeden kanını bağışlayan bu tanımadıkları insanlara borçlu."