info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sarıkamış Destanı Tekrar Yaşandı

Malkara İlçe Müftülüğü kültür etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Müftülük, düzenlediği programda Sarıkamış Şehitleri’ni andı.

Kültür Sarayı Salonu’nda düzenlenen “Sarıkamış Destanı ve Şiir Dinletisi” konulu programa; İlçe Müftüsü Ali Gülbağcı, Tapu Müdürü Ali Aydın, Akarçeşme Öğrenci Yurdu İdare Amiri Nihat Arslan, okul müdürleri ile salonu hınca hınç dolduran vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve topluca söylenen İstiklal Marşı’nın ardından Gazi Ömer Bey Camii İmam Hatibi Hüseyin Akar, Kur’an tilavetlerini sundu. Açılış konuşmasını yapan Malkara Müftüsü Ali Gülbağcı; Bundan “1 asır önce canını ortaya koymuş, kanını akıtmış, din uğruna, namusu, sancağı, bayrağı, vatanı uğruna bütün varlığını ortaya koymuş Sarıkamış şehitlerimizi rahmetle ve minnetle bir daha anmak, insanlarımızı tarihleriyle yüzleştirmek milli ve manevi değerlerimizi canlı tutmak adına bu güzel programa düzenledik. Bu programın düzenlemesinde emeği geçen tüm görevlilerimize huzurlarınızda teşekür ediyorum” dedi.
 
ŞİİR OKUNDU
 
Şiir dinletisi bölümünde M. Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiirini Merkez Bademlik Camii İmam Hatibi Üzeyir Canbaz okurken, “Sarıkamış Destanı” isimli şiir de Hacısungur Köyü İmam Hatibi Rasul Tuna tarafından büyük bir ustalıkla okundu. İzleyiciler duygulu anlar yaşadı. Daha sonra Gazi Süleymanpaşa Camii İmam Hatibi Muhammet Ahmet Alpak tarafından tarihimizin kanayan yaralarından olan “Sarıkamış Destanı” konulu sunum ilgiyle izlendi.
 
PLAKET VERİLDİ
 
Etkinlikte Malkara Müftülüğü bünyesinde 2013 yılı içerinde görev mahalleri ile programlarda özel bir azim ve gayret gösteren din görevlilerine plaketleri takdim edildi.