info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
35.5815
Dolar Satış
:
35.6456
Euro Alış
:
37.1109
Euro Satış
:
37.1778
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Saray MYO İçin İlk Harç Atıldı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Saray Meslek Yüksekokul’nun yeni binasının inşaat çalışmaları başladı.

Çerkezköy-Saray yolu üzeri Bağlar Mevkii’nde bulunan üniversite alanında başlayan Temel Atma Töreni’ne Tekirdağ Vali Vekili Mustafa Işık, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Saray MYO Müdürü Doç. Dr. S. Ahmet Menteş, Çerkezköy MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, siyasiler, işadamları, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. 
 
Programın açılış konuşmasını ise Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban yaptı. Yapılan yatırımlarla Saray’ın adeta şantiyeye döndüğünü ifade eden Çoban, “Saray’a yapılan önemli yatırımların başında MYO geliyor. Bu zamana kadar MYO için belediye olarak elimizden gelen desteği sunmaya çalıştık. 2014 bütçesinden de MYO inşaatı için 50 bin TL ayırdık” dedi ve MYO yapımı için elini taşın altına koyan herkese teşekkür etti. 
 
3 Mayıs günü Saray MYO yararına düzenlenen gecede yüksek öğrenim gençliğinin daha iyi bir geleceği olması açısından tüm sanayicilerden, işadamlarından, yerel yöneticilerden ve esnaftan destek istediklerini anımsatan Saray Kaymakamı Hüseyin Öner ise, “Daha sonra Saray Yükseköğrenim Kurumları Geliştirme ve Yaşatma Derneği’ni kurduk. MYO için destek sözü verenlerden taahhütlerini yerine getirmelerini istedik. Büyük bir bölümü sözünü tuttu” dedi. 
 
Temel atma için tören düzenleme gibi bir niyetlerinin olmadığını kaydeden Öner, “Yardım yapmak için inşaatın başlamasını bekleyenler ve yeni yardımlarda bulunmak isteyenlerin bilgi sahibi olması için bu töreni düzenlemeye karar verdik” dedi. Saray MYO’nun yapılacağı 156 dönümlük arazinin NKÜ’ye tahsis edildiğini ifade eden Kaymakam Öner, “10 dönümlük kısma 300 öğrenci kapasiteli bir yurt yapılması için Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne müracaatta bulunduk. Arazinin Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne tahsisi için süreç başladı. Bu alanda başka okul binaları da yapmak mümkün. Spor tesisleri, sosyal ve kültürel amaçlı binalar yapmak da mümkün. Biz şimdi ilk adımı atıyoruz. İnşallahg zamanla gerisi gelecek” dedi ve temel atma töreninin hayırlara vesile olmasını temenni etti. 
 
Tören, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in konuşması ile devam etti. Temel atma töreninin hayırlara vesile olmasını dileyen Şimşek, “Saray Meslek Yüksek Okulumuzun mevcut binasını her ziyaretimde adeta ızdırap duyuyordum. Üniversitemizin Saray, Muratlı ve Marmaraereğlisi Yüksek Okulu binaları harap durumdadır. Buralarda yaklaşık biner öğrencimiz eğitim-öğretim görüyor. Fakat binalarımız fiziki olarak yetersiz. Kaymakamımız bu yetersizliği farketti ve bu yola başvurdu. Kendisine teşekkür ediyorum. Çerkezköy Veliköy’de de Yüksekokul inşaatımız devam ediyor. İnşallah bu binalarımızın faaliyete geçmesi ile birlikte öğrencilerimiz hayata daha iyi şartlarda hazırlanabilecek” dedi. ve Temel atma töreninin son konuşmasını yapan Tekirdağ Vali Vekili Mustafa Işık, “Saray Meslek Yüksekokulumuzun 20 yıllık bir geçmişi var. İnşallah bugün temelini attığımız bu okulumuzun açılış töreninde de daha kalabalık bir şekilde bir araya geliriz” diye konuştu. 
 
Konuşmaların ardından dualar eşliğinde kurban kesildi. Temel atma töreninde harç butonuna da protokol üyeleri hep birlikte bastı. Yağmur altında gerçekleşen törende öğrencilere yağmurluk dağıtıldı.