info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
35.5516
Dolar Satış
:
35.6156
Euro Alış
:
36.8320
Euro Satış
:
36.8984
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sanayi Üniversite işbirliği toplantısı

Sanayi Bakanlığı nın desteklediği Araştırma Geliştirme Proje Türleri nin ve Trakya Üniversitesi (TÜ) ile Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Teknoparkı nın tanıtılmasına yönelik toplantı Çorlu TSO Meclis Salonu nda gerçekleştirildi.

Trakya ve Namık Kemal Üniversiteleri nin Sanayi - Üniversite işbirliğini gerçekleştirmek amacıyla Sanayi Bakanlığı nın desteklediği Araştırma Geliştirme Proje Türleri nin ve Trakya Üniversitesi (TÜ) ile Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Teknoparkı nın tanıtılmasına yönelik toplantı Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Meclis Salonu nda gerçekleştirildi.
Toplantının açılışında konuşan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Çorlu Temsilcisi Faris Kocaman, Trakya da faaliyet gösteren sanayiciler ile üniversiteyi buluşturmak istediklerini bu sebeple toplantıyı tertiplediklerini belirtti.
Sanayicilerin desteklerinin neler olduğun aktarmak ve Teknopark tanıtımı yapmak istediklerini dile getiren Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, sanayicilere sorunlarının neler olduğun sordu. Sanayicilerden sorunları kendilerine aktarmalarını da isteyen Rektör Duran, "Bu sorunları iletin çözüme kavuşturmaya çalışalım. Şu anda 469 kişi okulunu bitirmiş, bizde kendisin geliştirmek, yenilemek için çalışıyor.
Bunların hepsi mühendis. 260 kişiye ise yeni tez konuları vermek zorundayız. Tez konuları veriliyor, atom üzerine tez yapıp geliyorlar. Ya da deniz suyunu araştırıyorlar. Bizde atom yok, Trakya bölgesinde de deniz suyu yok. O yüzden sanayicimize faydalı olacak tez konuları vermek istiyoruz. Yapılan tezlerin yüzde 95 i ileri ülkelerin ihtiyaçlarına yönelik olarak hazırlanan tezler. Bize gelen atom üzerine, deniz suyu üzerine olan tezleri ihtiyaç yok diyerek rafa kaldırıyoruz. Bu işlemlerin uygulamaya yönelik olmasını istiyoruz" dedi.
Rektör Duran, dünyada yapılan tezlerin yüzde 20 sinin Amerika da, yüzde 17 sinin de İngiltere de yapıldığını dile getirerek, "Bizde bu oran ise yüzde 0.8 de kalıyor. Tezleri dağıtırken Amerikanvari olmasın, uygulamaya yönelik olsun istiyoruz. Bu yüzden sanayicilerin sorunlarını bize aktarması gerekiyor" şeklinde konuştu.
Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Cihan da konuşmasında, sanayicilerle tanışmak ve üniversiteyi tanıtmak için bir arada olunduğunun altını çizerek, üniversitenin faaliyet açısından sanayiden farkının, AR-GE çalışmaları olduğunu belirtti. Kariyer bakımından AR-GE çalışmalarına önem verilmesi gerektiğini vurgulayarak, Fen Bilimleri Enstitüsünün kuruluşundan itibaren genelde AR-GE çalışmalarını yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yürüttüğünü kaydeden Cihan, AR-GE çalışmalarındaki doktora ve yüksek lisans öğrencilerini sayısal veriler ile açıkladı.