info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ramazan Pidesi Bugün Tezgahta

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte iftar ve sahur sofralarının olmazsa olmazları arasında yer alan Ramazan pidesi de tezgahlardaki yerini almaya başladı.

 

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte iftar ve sahur sofralarının olmazsa olmazları arasında yer alan Ramazan pidesi de tezgahlardaki yerini almaya başladı. Çorlu'da bugünden itibaren satışa sunulacak olan Ramazan pidesinin fiyatında değişiklik olmayacağı ve geçtiğimiz yıl olduğu gibi 1,5 TL'den satışa sunulacağı kaydedildi.
 
Çorlu'da faaliyet gösteren Dadaşlar Ekmek Fırını'nın yetkilisi Cihan Doğan, bugünden itibaren satışa sunulacak olan Ramazan pidesinin 1,5 TL'den satılacağı kaydedildi.
 
Ramazan ayı boyunca iftar sofralarının vazgeçilmezi olan pide fiyatlarına bu yıl da zam yapılmayacağını kaydeden Doğan: "Fırıncıların umudu Ramazan pidesinde. Ekmek fiyatlarında yaşanan rekabet nedeniyle 250 gram ekmek 50 kuruştan satılıyor. 350 gramlık Ramazan pidesi ise 1,5 TL'den satılacak" dedi.
 
Ekmekte yaşanan rekabetin pide fiyatlarına yansıyıp yansımayacağı konusunda henüz bir fikri olmadığını da sözlerine ekleyen Cihan Doğan: "Ekmekte uzun süredir devam eden bir rekabet var. 80 kuruşa satılması gereken ekmek, bir dönem 40 kuruşa kadar inmişti. Şimdi 50 kuruşa satılıyor. Pide fiyatları da 1,5 TL olarak belirlendi. Ekmekte yaşanan rekabet pideye de yansırsa fiyatlar değişebilir" şeklinde konuştu.
 
Vatandaşların Ramazan aylarında ekmek yerine tercih ettikleri pidenin bugünden itibaren tezgahlarda olacağı ve bir ay boyunca satışa sunulacağı kaydedildi.