info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Polisten Tombala Operasyonu

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde kumar oynandığı belirlenen bir iş yerine operasyon düzenlendi.

Baskında kumar oynamakta kullanılan elektronik tombala makinesi ele geçirilirken, iş yeri sorumlusu ile tombala oyununu yöneten kişiler ve oyuna katılan 77 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.
Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 20 gündür elektronik tombala makinesi ile tombala oynatıldığı yönünde ihbar alan Tekirdağ'ın Kapaklı İlçesi Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları 3 baskında herhangi bir suç unsuruna rastlayamadı. İhbarların sıklaşmasının ardından bu kez iki amir öncülüğünde harekete geçen Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, tebdili kıyafet ile bahse konu iş yerine gitti. İş yerine birer oyuncu olarak giren polisler, burada elektronik tombala makinesi ile tombala oynatıldığını görünce operasyon için düğmeye bastı.
 
POLİSLER OYUNCU KILIĞINDA İÇERİ GİRDİ
Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, "Bu iş yerinde çalışanların kendi aralarında telsiz ile iletişim sağladığını tespit ettik. Bu sayede ekiplerimiz ne zaman buraya gelse, erketeye yatan kişi telsizle haber vererek ortalığın toplanmasını sağlıyor. Biz de bu kez iki amirimizi oyuncu olarak bahse konu iş yerine gönderdik. Bu sayede içeride elektronik tombala makinesi ile tombala oynatıldığını belirledik ve iş yerine operasyon gerçekleştirdik" denildi.
 
14 BİN 553 TL İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI
İş yerinde yapılan kontrollerde elektronik tombala makinesi ile tombala oynatıldığı, iş yerinde 10 kişinin çalıştığı tespit edildi. Elektronik tombala makinesine el koyan Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma ekipleri, oyun masaları üzerinde bulunan paralara, çok sayıda tombala kartı ile pula da el koydu. İş yeri sorumluları ve elektronik tombala oyununu yöneten çalışanlar hakkında 'kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak' suçundan adli işlem yapıldı. Oyuna katılarak kumar oynayan 77 kişiye ise Kabahatler Kanunu'na göre 189’ar TL’den toplam 14 bin 553 TL idari para cezası uygulandı.