info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Piyasaya Sahte Para Süren 3 Kişi Tutuklandı

Tekirdağ ın Malkara ve Edirne nin Keşan ilçelerinde, sahte 100 TL lik banknotlarla alışveriş yaptıktan sonra yakalanan 3 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, cezaevine konuldu.

 

İstanbul'dan kiraladıkları 34 ZJ 8322 plakalı otomobille geldikleri Keşan'da sahte parayla alışveriş yaptıkları yönündeki ihbar üzerine dün gözaltına alınan 3 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
 
Zanlılar bir marketten alışveriş yaptıktan sonra durumlarından şüphelenin işyeri sahibinin ihbarı üzerine Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekiplerince Hastane Caddesi Şehitlik Parkı karşısında park halinde bıraktıkları aracın başına geldikleri yakalanmıştı.
 
Halil Soner (29), Barış Demir (34) ile Dursun Ali Özyanık (36), adlı sanıklar emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilmişti.
 
Kiraladıkları otomobilde de 47 adet sahte 100 TL'lik banknot ele geçirilen Soner, Demir ve Özyanık, çıkarıldıkları mahkemece "Piyasaya sahte para sürmek" suçundan tutuklanarak, Keşan Kapalı Cezaevi'ne konuldu.
 
Öte yandan, olayda kullanılan 34 ZJ 8322 plakalı kiralık otomobil, kiralama şirketi yetkililerine teslim edildi.