info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Pazar Yerleri Denetleniyor

Halk sağlığına önem veren Tekirdağ Belediyesi, Ramazan Ayının başlaması ile birlikte semt pazarlarını yakından takip ediyor.

 

Halk sağlığına önem veren Tekirdağ Belediyesi, Ramazan Ayının başlaması ile birlikte semt pazarlarını yakından takip ediyor. Tekirdağ halkının daha güvenli ve sağlıklı koşullarda alışveriş yapması için, Zabıta Müdürlüğü ekipleri semt pazarlarında denetimlerini aralıksız sürdürüyor.
 
Tekirdağ Belediyesi Zabıta Müdürü Hüseyin Hatipoğlu, Tekirdağ halkının sağlıklı koşullarda ve güvenli ortamda alışveriş yapması için denetimlerin rutin olarak devam edeceğini söyledi. Hatipoğlu, “Halka kaliteli hizmet sunmanın yanında vatandaşlarımızın herhangi bir haksızlığa uğramaması için mücadele ediyoruz. Pazarın 2 noktasında vatandaşlarımızın yaptıkları alışverişi kontrol etmeleri için ‘Tartı kontrol noktaları’ oluşturduk. Yapılan denetimlerde eksik gramajlı 12 adet 2 kg, 21 adet 1 kg, 16 adet 0,500 kg, tartı dirhemi tespit edilip tarafımızca imha edilmek üzere toplanmıştır. Ayrıca bir esnafa da 4077 sayılı Tüketiciyi Koruma Kanununa göre yasal işlem yapılmak üzere tutanak düzenlenmiştir. Pazar yerinde satışa sunulan gıda maddelerinin son kullanma tarihleri, et ve süt ürünlerinin hijyenik şartlarda satışının yapılması kontrolü de Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde görevli gıda mühendisince yapıldı. Haksız rekabete ve vergisiz kazanca meydan vermemek için Pazar yerlerinde, işportacı olarak tabir ettiğimiz satıcılar zabıta ekiplerimiz tarafından satıştan men edilmiştir. Tekirdağ halkının sağlığı, huzuru ve güveni için ekiplerimiz bundan sonra da denetimlerine aynı titizlik ve ciddiyetle devam edecektir” dedi.