info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.2820
Dolar Satış
:
34.3438
Euro Alış
:
37.3363
Euro Satış
:
37.4035
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Önce Emniyet Sonra İş

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde AK Parti Karaağaç Belde Başkanı Metin Kanat Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylığı kapsamında resmi başvurusunu yaptı.

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde AK Parti Karaağaç Belde Başkanı Metin Kanat Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylığı kapsamında resmi başvurusunu yaptı. 
 
AK Parti Karaağaç Belde Başkanı Metin Kanat, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylığı başvuru dosyasını AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan’a teslim etti. Karaağaç’ta AK Parti Belde Teşkilatı’nın kurucuları arasında yer aldığını ifade eden Metin Kanat, “Son iki dönemdir AK Parti Karaağaç Belde Başkanlığı görevini yürütüyorum. Tekirdağ’ın Büyükşehir olması nedeni ile Karaağaç’ımız da Kapaklı’ya bağlandı. Bu çerçevede tecrübelerimi Kapaklı Belediye Meclis Üyesi olarak halkın menfaatleri doğrultusunda kullanmak istiyorum. BU nedenle meclis üyeliğine talip oldum” ifadelerini kullandı.Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde Belediyenin temizlik işlerini yapan Eray Temizlik firması, temizlik işçilerine iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitim semineri verdi. 
Kapaklı Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen eğitim semineri, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzamanı Ayşegül Yiğit tarafından verildi. 80 çalışanın katıldığı eğitim 2 saat sürerken ‘iş sağlığı ve güvenliği’, ‘iş kazası’, ‘meslek hastalığı’, ‘işyerlerinde dikkat edilmesi gereken kurallar’, ‘tehlike kaynakları ve zararları’ ve ‘iş kazası istatistikleri’ konuları işlendi. İş esnasında bazı tehlikeli hareketlerin çalışanı zor durumda bıraktığını söyleyen Yiğit, bu gibi hareketlerin bazen insanların sakat kalmasına neden olduğunu kaydetti. 
 
"KURALLARA UYMAYAN İŞÇİLER BAHANE ÜRETİR"
Tecrübesiz çalışmak, başkasının işine karışmak, çalışma hızının uygun olmaması, emniyet ekipmanını kullanmamak, kaba şaka yapmak gibi hareketlerin iş esnasında yapılan tehlikeli hareketler arasında sayılabileceğini ifade eden Yiğit, “Çalışma esnasında kurallara uyulmadığı zaman sığındığımız çok enteresan bahaneler vardır. Hata yapan işçiler çoğu zaman ‘dikkatim dağıldı’, ‘bana bir şey olmaz’, ‘şimdiye kadar hep böyle yaptık’, ‘böyle olacağı aklıma gelmedi’, ‘güvenli görünüyordu’ ve ‘acelem vardı’ gibi mazeretlerin arkasına sığınır. Yani kuralına uygun çalışmamamız, ortaya çıkan olumsuzluklar karşısında bizi bahaneler üretmeye sevk ediyor” diye konuştu. 
Her ciddi kazanın altında büyük tedbirsizlikler olduğunun altını çizen Ayşegül Yiğit, “Halkımız arasında yaygın olan bir söz vardır. ‘Kaza geliyorum demez’. Bu çok yanlış bir tabirdir. Aslında her kaza geleceğini haber vermektedir. Çünkü her kazanın altında büyük tedbirsizlikler yatmaktadır. Bu eğitim yaşanan kazaları minimize etmek amacıyla sizlere verilmektedir. Amacımız, işletme güvenliğini sağlamak, üretim güvenliğini sağlamak ve çalışanları korumaktır” ifadelerini kullandı. 
 
"İŞVEREN ÖNLEM ALMAKLA, İŞÇİ ÖNLEMLERE UYMAKLA YÜKÜMLÜDÜR"
İşçinin alınan önlemlere uymakla, işvereninse organizasyon, idari görevler, önlem alma, eğitim verme, bilgilendirme ve denetim görevi ile yükümlü olduğunu ifade eden Yiğit, “4857 sayılı iş ve işçi kanunu, işvereni her türlü önlemi almakla, işçileri de bu önlemlere uymakla yükümlü tutmaktadır. Bir işyerinde, şayet iş güvenliği önlemleri alınmışsa, çevreye zarar vermeden çalışmalar sürdürülmelidir. Özellikle sizin çalıştığınız iş alanında, temizlik aracı arkasında tespit edilmiş olan temel hatalar, koruyucu donanımların eksik kullanılması, eldivensiz olarak araç arkasında durmak, çöp konteyneri çekmek, evsel katı atıklara eldivensiz dokunmak, kirlenmiş eldiven kullanmak, koruyucu donanımların doğru muhafaza edilmemesi, iş bitiminden sonra kullanılan malzemeye gerekli özenin gösterilmemesi şeklinde sıralanabilir” dedi. 
 
Çöp toplama sırasındaki temel hatalara da temas eden Yiğit, araç arkasındaki personelin, verilen iş kıyafetlerini kullanmamasının iş kuralı ile bağdaşmadığını belirterek, “İş kıyafetlerinin üzerine başka bir şey giyilmesi, araç hareket halinde iken araca binmek veya araçtan inmek, araç hareket halinde iken arkasında bulunan işçilerin tutunma yerlerinden tutmaması ve yine araç hareket halinde iken araç arkasındaki işçilerin kamyonun kasasını karıştırması çoğu zaman işçilerimizin sakat kalmasına neden olmaktadır” diye konuştu. 
Kişisel önlemler alınmasına rağmen iş esnasında ekip ruhuyla hareket edilmediği taktirde yine birilerinin zarar görmesinin söz konusu olacağına vurgu yapan Yiğit, “Siz bütün önlemleri almış olsanız da ekip arkadaşlarınızın kurallara uymaması kötü sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle şoförlerin de uymakla yükümlü oldukları kurallar var. Bütün çalışanlar araca binmeden hareket edilmemelidir. Tam olarak durmadan işçilerin inmesine müsaade edilmemelidir. Aracın temizlik ve bakımından sorumlu olandan başkasının müdahalesine izin verilmemelidir. Çalıştığınız bölgede herhangi bir sorunla karşılaştığınızda vatandaş ile tartışmaya girmeden yetkili amirinize haber vermelisiniz” dedi. İşçilere eğitim sertifikalarının daha sonra verileceği bildirildi.