info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Nijat Ayvaz TRT de Tekirdağ ı Anlattı

Çekim hazırlıkları bir aydır yoğun bir şekil de gerçekleştirilen Tekirdağ ın her yönü ile tanıtıldığı Keyif Peşinde programın sunuculuğunu

Çekim hazırlıkları bir aydır yoğun bir şekil de gerçekleştirilen Tekirdağ ın her yönü ile tanıtıldığı Keyif Peşinde programın sunuculuğunu Bilgehan Varol un yaptığı TRT Belgesel kanalında canlı yayın Tekirdağ da gerçekleşti.

TRT ekibinin canlı yayınla üç gün üç farklı mekânda gerçekleştirilen çekimlerinin ilki Kumbağ da gerçekleştirildi. İkinci gün çekimleri Tekirdağ merkezde gerçekleşen programın son gün çekimleri Şarköy ilçemizde gerçekleşti.

Geçtiğimiz salı günü gerçekleşen canlı yayın ile Tekirdağ tarihi ve kültürel yanları ile tanıtılırken programa Tekirdağ Belediye Başkan yardımcısı Rüya Yılmaz, gazetemiz sorumlu yazı işleri müdürü, sanatçı Nijat Ayvaz, Marmara Ereğlisi Belediye Başkan yardımcısı Harun Çalışkan katıldı.

Program TRT Belgesel kanalından canlı yayınlanırken daha önce çekimleri yapılan Tekirdağ müzeleri, tarihi değerleri, yeme içme kültürü, doğası görsel olarak tanıtılırken, programa katılan konuklara da yaşadıkları kent ile ilgili sorularla içeriği zengin bir tanıtım programı gerçekleştirildi. Gazeteci-Sanatçı Nijat Ayvaz programa bir Tekirdağ sevdalısı, kâşif fotoğraf sanatçısı tarafı ile davet edilirken, programda bir sanatçının gözü ile yaşadığı şehrin değerlerini izleyici ile paylaşması üzerinde duruldu.

Nijat Ayvaz ın birçok önemli keşfinin olduğu ve bu keşifleri ile yaşadığı kentin kültürel mirasına yaptığı katkılar öne çıkarıldı. Programda Ayvaz, Tekirdağ gerek doğası ve gerek kültürel değerleri ile alternatif turizm meraklılarına cazip imkânlar sunduğunu dile getirirken, yaşadığı kentin birçok açıdan neden gezilip görülmesi gerektiği üzerine de yeni çağdaş öneriler ortaya koydu. Program yapımcısı ve sunucusu Bilgehan Varol, Sanatçı Nijat Ayvaz ın Tekirdağ ı yaygın basında, yurt içinde ve dışında her zaman yazdığı makaleler, açtığı fotoğraf sergileri ile tanıttığı ve bu kentin bir kültüründe çabalarının kendilerince de fark edilip o nedenle programa konuk edildiği dile getirildi.