info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.1155
Dolar Satış
:
34.1769
Euro Alış
:
37.0392
Euro Satış
:
37.1059
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı’da Simit Zamlandı, Vatandaşlar İsyanda

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde simit fiyatlarına vatandaşın cebini yakacak zam geldi.

Simit fiyatlarının 1 TL’ye yükseldiği Muratlı'da simitçiler zammı olumlu karşılarken, vatandaşlar ise, "Artık simit yememiz biraz zor. Simit bile lüks oldu" diyerek duruma tepki gösterdi. 
Susamın kilosunun 7 liradan 9 buçuk liraya çıktığını söyleyen simitçi dükkanı sahibi Lokman Durmaz, böreklik unun da 70 liradan 83 liraya çıktığını kaydetti. Durmaz, "Poğaça ve simit unu 55 liradan 75 liraya çıktı. 18 litrelik sıvı yağ da 60 liradan 80 liraya yükseldi" dedi. 
Yaklaşık bir senedir fiyatlarda bir zam olmadığını vurgulayan Lokman Durmaz, simitçilerin zammı olumlu karşıladıklarını söyledi. Bu zamların Lüleburgaz, Çorlu ve Tekirdağ’da bir senedir var olduğunu hatırlatan Durmaz, Muratlı esnafının da artık gelen zamlar yüzünden fiyatı arttırmak zorunda kaldığını belirtti.
Simit alan vatandaşlar ise fiyatın zamlandığını öğrenince şaşkınlık yaşadı. ‘Artık zamlara alıştık’ diyen vatandaş, "Çok ağır bir fiyat. Ama son zamanlarda haberler yapılıyordu susama zam geldi diye. O yüzden bu zam bekleniyordu. Bundan sonra simit yememiz biraz zorlaşacak" ifadelerini kullandı.
Muratlı’da Ramazan itibariyle Poğaça ve açma 75 kuruş, simit 1 TL, böreğin kilosu ise 12 liradan 13 liraya yükseldi.