info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı da Üst Düzey Zafer Bayramı Töreni Yapıldı

Muratlı da 30 Ağustos zafer bayramı çelenk koyma töreni,Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu’nun izinli olması nedeniyle,Vali yardımcısı Ahmet Büyükçelik’in mülki idare amirliğinde yapıldı.

Muratlı Hürriyet meydanında yapılan tören,saygı duruşu ve istiklal marşıyla başladı.
 
Açılışın ardından,Muratlı ilçe Jandarma komutanlığından J.Astsb.Kd.Çvş. Ahmet Tanrıöver,günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yaptı.Tanrıöver konuşmasında, “Bugün,zaferleri ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan kahraman Türk ordusunun,Türk milletini yok etmeye ve Türk vatanını istilaya kalkışan düşmana karşı kazandığı şanlı zaferin 91. Yıl dönümüdür.
 
Tarih boyunca esaret altında yaşamayan asil Türk milleti; Bütün zorluk, yokluk ve yorgunluklara rağmen,ordusu ile el ele vererek, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kendisini tarih sahnesinden silmek isteyen güçlü düşman ordularına ve onlarla işbirliği yapan hainlere karşı topyekün bir milli mücadele başlatmış,şanlı bir zafer kazanarak bir imparatorluğun küllerinden Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur.
 
Türk ve dünya tarihine yön veren bu zafer, Başkomutan Mustafa Kemal ‘yi yaratacak reformları başlatmak için ilk kıvılcım ve güç olmuştur.
   
91 yıl önce;Türk ulusunun bin yıldır yurt yaptığı Anadoluyu istila etmek ve paylaşmak için büyük bir ihtiras içerisinde saldıran düşman ordularına karşı,yüreğindeki vatan sevgisi ve üstün cesareti ile ülkesini kanının son damlasına kadar koruyan Türk askerinin,bugün de bu uğurda aynı inanç ve azimle canını seve seve feda edeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.
 
Bağımsızlık ve özgürlüğümüzün teminatı olan Türk ordusu,Türk yurdunun şan ve şerefini,içten ve dıştan gelebilecek her türlü tehlikelere karşı korumak için,vazifesini ifaya her zaman hazırdır.
 
30 Ağustos zaferi ile,yok edilmek istenen milli varlığımızı kurtaran,Cumhuriyetimizi bize armağan ve emanet eden,başta ulu önder Atatürk olmak üzere,silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle,kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle anıyoruz.Ruhları şad olsun” dedi.
Konuşmanın ardından öğrencilerin şiir okumasıyla tören sona erdi. Tören bitiminde mülki amirlerle birlikte Muratlı tren garına geçen vali yardımcısı Ahmet Büyükçelik,İstasyon yetkilisi Turan Çalımbay’dan tren seferlerinin ne zaman başlayacağı ve istasyonun tarihi hakkında bilgi aldı.Muratlı tren  garından Kaymakamlığa geçen Büyükçelik,burada sivil toplum kuruluşları,idare amirleri ve siyasi parti temsilcileri ile bir araya geldi.Burada davetlilerle Muratlı ve sorunları ile ilgili sohbet eden Ahmet Büyükçelik,program bitiminde Muratlı’dan ayrıldı.
 
 
 
 
Kaynak : Murat Ürtekin